Select Page

PICNIC Academy – Hot100: met HAN deelnemers

Picnic-08 PICNIC Academy – Hot100
Tijdens PICNIC ’08 (24 t/m 26 september) organiseert het Virtueel Platform haar PICNIC Academy – Hot100 (25 en 26 september). De Hot100 bestaat uit aanstormend talent op het gebied van nieuwe media en eCultuur, geselecteerd door docenten van verschillende opleidingen en organisaties die bezig zijn met talentontwikkeling op dit gebied. Natuurlijk zullen vanuit de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen daar onze sterren schitteren. Vanmorgen kreeg ik een mailtje van Guido Crolla dat hij in ieder geval al 5 mensen van MediaZicht, een startend bedrijf, heeft voorgedragen.

mediazicht MediaZicht
Hij schrijft over MediaZicht:

MediaZicht ontwikkelt unieke marketingtools die ervoor zorgen dat uw producten extra opvallen ten opzichte van uw concurrentie. Innovatie en interactiviteit dragen in sterke mate bij aan het trekken en vooral het behouden van aandacht van potentiële klanten.
MediaZicht ontwikkelt producten met de techniek Augmented Reality. Augmented Reality is een nieuwe techniek waarbij de echte wereld gecombineerd wordt met de virtuele.

Waarom heb ik ze voorgedragen?
Vanwege hun passie voor locative media, de creativiteit hoe ze er mee om gaan en producten ontwikkelen voor marketing en pr, de nieuwsgierigheid die ze tonen om tot nieuwe oplossingen te komen met augmented reality, en de moed waarmee ze bestaande gewoontes en procedures binnen de opleiding in hun eigen avontuur hebben weten om te buigen.”

Ik ga eens kijken of ik met Fred Dijkstra van MediaZicht contact kan krijgen. Misschien wel leuk om eens een video-interview met hem te doen en dat hier te plaatsen.

virtueel platform Wat is het Virtueel Platform?
Op de website van Het Virtueel Platform lees ik het volgende:

Het Virtueel Platform stelt zich als doel om e-cultuur in Nederland te stimuleren, te versterken en te verbreden zodat innovatie en experiment ruim baan krijgen binnen de verschillende culturele sectoren. De activiteiten van het Virtueel Platform richten zich op het scheppen van een goed klimaat voor de ontwikkeling en professionalisering van de e-cultuursector.

Wat biedt Virtueel Platform de Hot100?
Op donderdag 25 september biedt Virtueel Platform de Hot100 een dag waarin zij een deel van het PICNIC programma kunnen meebeleven. De dag begint met een rondleiding langs ‘Virtueel Platform presents: e-Art’, een selectie van internationale & Nederlandse state of the e-art projecten. ‘s Middags zullen een aantal sprekers van het PICNIC programma een betoog houden over de toekomst van nieuwe media en eCultuur en vervolgens kunnen de HOT100 met deze sprekers in debat. Tot slot wordt de Hot100 gepresenteerd aan de bezoekers van PICNIC, bij een pitchsessie tijdens de borrel.

Programma PICNIC Academy
Het programma van PICNIC Academy is heel interessant. Als ik al de lijst van potentiële sprekers zie! Wow!
Stefan Agamanolis (MIT/ Distancelab), Esther Dyson (Visionair), Loic LeMeur (Seesmic), Jose Luis de Vicente (Datavisualisatie), Michael John (Pixar), Michael Tchong (creative trendwatcher), Martin de Ronde (gamedeveloper, entrepeneur) en Jyri Engeström (Jaiku, Google).

PICNIC 08
De PICNIC Academy maakt deel uit van het grote PICNIC 08 evenement, waar ontzettend veel te doen is. Allemaal met als thema: Collaborative Creativity, Zo is er een conferentie met geweldige sprekers, zijn er specials (waar dus de PICNIC Academy onderdeel van uit maakt)en worden er demo’s, workshops en dergelijke gehouden in de labs. Kortom: dit wordt een bruisend event!

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This