Select Page

Intreerede Dany Jacobs bij de HAN

20 Juni hield Dany Jacobs als lector Kunst, Cultuur en Economie zijn intreerede aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). De titel van zijn rede was: "De erfenis vn tante Jane".

Op de HAN site staat te lezen:

"Jane Jacobs (1916-2006) was een belangrijke en zeer inspirerende (Amerikaans-Canadese) selfmade onderzoekster met hart voor de creatieve, dynamische stad. Ze was de eerste die over dit onderwerp schreef (1961). Volgens Dany Jacobs is het werk van zijn tante tot op de dag van vandaag nog altijd niet overtroffen.

Tijdens zijn rede trok Dany Jacobs dan ook de belangrijkste lessen uit haar werk voor middelgrote steden en in het bijzonder Arnhem. Een stad met buitengewone creatieve potentie (de tweede stad van Nederland wat betreft aanwezigheid van kunstenaars), maar ook met de nodige uitdagingen (de vijfde stad wat betreft grootstedelijke problematiek). Dany Jacobs betoogde dat een creatieve stad met name een dynamische stad is die voor dit soort uitdagingen de goede oplossingen weet te verzinnen."

Hieronder tref je zijn zeer interessante rede aan.
Launch in external player

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This