Select Page

Maarten’s reis: hoe overwint een DutchCowboy kanker?

Ik heb sterk de behoefte om er iets over te schrijven. Dus doe ik dat nu. Ik heb het over Maarten Lens-FitzGerald, een bekende in de online community en mede-oprichter van het onovertroffen marketing weblog DutchCowboys. Een tijdje terug ging hij naar de dokter omdat een kuchje niet over ging. Daarna kwam alles in een stroomversnelling en veranderde zijn hele leven. Er werd kanker geconstateerd. En wat ik zo bijzonder vind, is het feit dat hij dit alles deelde via Twitter en Flickr foto’s. Daarnaast heeft hij ook een blog in het leven geroepen waar hij alles op bij houdt, heel toepasselijk Maarten’s Journey getiteld. Op die weblog beschrijft hij het proces waarin hij zit, legt hij uit hoe het allemaal gaat in het ziekenhuis, maakt hij lijstjes van wat hij mee gaat nemen wanneer hij een chemokuur heeft, hoe hij zich voelt etc. Met filmpjes en foto’s houdt hij ons op de hoogte. En als het aan hem ligt zelfs vanaf zijn bed want hij wil internet daar in het ziekenhuis en natuurlijk heeft ie zijn mobiel bij zich om vandaag zijn eerste filmpje uit het ziekenhuis te schieten. Er is zelfs een schema in Google Docs waarin mensen aan kunnen geven wanneer ze willen komen. Wow!
Hij schrijft dat dit delen met ons via de nieuwe media hem helpt. Ik kan me dat heel goed voorstellen. Ik vind het in ieder geval heel bijzonder om dit zo te zien en ik geloof dat ik hetzelfde zou doen.
Vanaf deze plaats wens ik hem veel sterkte toe op zijn reis.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

1 Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This