Select Page

Orion College: einde oefening; ik ben in de markt

Met veel enthousiasme, passie, idealen en de nodige ervaring op allerlei gebieden begon ik 1 augustus 2007 aan een nieuw avontuur. Mijn idealen volgend startte ik bij het Orion College. En wie mijn weblog heeft gevolgd, heeft kunnen lezen dat het een bijzonder avontuur was. Het werken met de leerlingen was heerlijk, zeker ook in een nieuwe onderwijssetting. Het is dan ook zeer spijtig dat er nu toch een eind komt aan deze reis. Per 31 juli loopt mijn contract en dat van mijn collega af.
Deze weblog is niet de plek om uitvoerig uit de doeken te doen over het wat en hoe. Dat zou niet professioneel zijn vind ik. Alhoewel ik er wel veel behoefte aan heb. Wat ik er over wil zeggen is dat het aan onze idealen, kennis, ervaring en enthousiasme niet heeft gelegen, maar dat er in een dergelijke nieuwe onderwijssetting ook een visie op de nieuwe professional dient te zijn en er mogelijkheden moeten zijn om niet vanuit vinken maar vanuit vonken te mogen werken. Een nieuwe onderwijssetting vraagt (vooral) ook om nieuw (dienend) leiderschap. Professor Ganzevoort gaf daar zijn mening over op het congres Schitterend Organiseren. Ik heb die destijds als samenvatting en video al eens gepost hier. Of download de mindmap over verandering in leiderschap die ik al eens maakte. Grappig, ik werd op het spoor van deze mindmap gezet door iemand zojuist die mindmap aan het downloaden was.

Maar goed, betekent dus dat ik in de markt ben voor een nieuwe job. Officieel per  1 augustus, maar officieus per direct. Mijn cv kun je downloaden als pdf en op de About me pagina vind je nog veel meer informatie over me, mocht je iets interessants voor me zien. Ik hou me aanbevolen!

Ik heb een woordenwolk in mijn cv zitten die goed aangeeft wat belangrijke woorden zijn voor mij. Je ziet hem hieronder. Als je er op klikt krijg je een grotere versie. Daaronder zie je een woordenwolk van banen en branches die een beeld geven van wat ik zoek of waarin ik zou willen en kunnen werken.

woordenwolk mensbeeld

woordewolk banen en branches

Update: per 1 sept 2008 ben ik begonnen als nieuwe media specialist/blogger aan de faculteit Techniek van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Je vindt mijn bijdrages daarover onder de tag HAN

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

3 Comments

 1. Pierre

  Succes met de zoektocht naar een nieuw uitdaging Hans. Ik hoop dat je snel weer van de markt bent!

  Antwoord
 2. peterter

  Dag Hans,
  Wat dacht je van onderwijsadviseur?! Ik ben sinds 1 oktober 2007 voor mezelf begonnen. Heerlijk werken, idealen nastreven en allerlei fantastische mensen ontmoeten en samen werken en samenwerken om vooruit te komen. Met jouw expertise moet je heel veel kunnen (doen). Zullen we er eens samen naar kijken? Laat maar weten!
  Peterter

  Antwoord
 3. Willem

  Wat jammer dat er op zo’n manier een einde moet komen aan je onderwijsavontuur waar je zo vol enthousiasme aan begonnen bent. Jammer voor jou, maar ook jammer voor al die leerlingen voor wie jij een bijzonder iemand geweest moet zijn via wie ze veel hebben kunnen leren!
  Ik hoop echt voor je dat je weer gauw aan de bak komt. En tóch kan (werken in) het onderwijs mooi zijn….

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This