Select Page

Grammaticadossier Frans

Wisselende prioriteiten heet dat geloof ik. Ik was net bezig met het verzamelen van bronnen voor de 225 teksten en had er al zo’n kleine 60 bij elkaar. Toch een paar dagen zoeken. Maar nu is de prioriteit verschoven naar het maken van een grammaticadossier Frans voor leerjaar 1, 2 en 3. In de richtlijn die ik er bij kreeg staan allerlei zaken benoemd waar het dossier aan moet voldoen. Kennelijk ga ik een soort methode maken maar dan online. Tja, een hele uitdaging als je niet meer dan 3 jaar Frans hebt gehad op de Havo 😉
De collega waarvoor ik dit doe heeft moeite met het vinden van dit soort online materiaal. Vreemd want er is zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ik kwam in de paar uren dat ik wat heb zitten surfen honderden links tegen met oefeningen en uitleg online. Kunst is nu om termen zoals vragende voornaamwoorden e.d. te vertalen naar het Frans, want dat staat er in de richtlijn weer net niet bij. Ik kan natuurlijk ook gewoon even vragen om de richtlijn te herschrijven met Franse termen. Ja dat lijkt me het handigst. Dan kan wat beter speuren. Want de meeste oefeningen gebruiken natuurlijk de Franse termen.
Ik zal later datgene wat ik gemaakt heb hier ook publiceren, zodat andere docenten daar weer profijt van hebben.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This