Edu-content wiki

edu-content wiki Edu-content wiki
Ik heb gekozen om met een wiki (MediaWiki) de content te verzamelen voor de online dossiers voor de talen. Via de one-click-install bij Dreamhost (mijn provider) was het installeren bijzonder eenvoudig.
En het mooie is dat mijn collega Margriet Jacobs nu ook die wiki gebruikt voor het ondereel Kunst en Cultuur. En zo heeft de wiki zich eigenlijk al bewezen voor ons, want we kunnen samen in een online ‘document’ werken en elkaar aanvullen, verbeteren en van commentaar voor zien. En op school kunnen leerlingen en collega’s altijd bij de links en dus overal en op elk moment gebruik maken van de edu-content wiki.

Wiki beginselen en extensies
Natuurlijk zal de wiki de komende tijd nog flink groeien, maar we zijn nu eigenlijk al heel trots op wat er staat en dat we onszelf de wiki-beginselen hebben geleerd. Het maken van headings en daardoor het automatisch laten genereren van een table of contents, het toevoegen van video’s en het maken van een tabel hebben we reeds uit kunnen proberen. Ik heb wel een paar extensions moeten installeren voor de video’s. Zo heb ik een extensie voor YouTube en Google Videos geïnstalleerd en een extensie voor iframes voor video’s van bijvoorbeeld de beeldbank. Daarbij moest ik ook de localsettings aanpassen.
Margriet heeft zich bekwaamd in het maken van een tabel en het toevoegen van de video’s met daarbij opdrachten.
Kortom: leren met plezier!

Je vindt de edu-content wiki op www.hansonexperience.com/edu-content. Daar tref je dus nu aan:

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This