Select Page

Mijn weblog op mijn mobiel getest met iFeedyou en QR code

Nokia 6233 van Rabo Mobiel
Ha dat is geinig! Ik heb sinds kort een andere gsm (tja moest die van Tulip natuurlijk inleveren). Ik heb via Rabomobiel nu de Nokia 6233. Compleet met abonnementje. Nu kan dat dingetje ook internet aan, dus ik was benieuwd of ik mijn pda versie van deze weblog kon lezen.

PDA weblogpagina  op mijn Nokia
Dus eerst maar eens mijn weblog voor pda pagina binnen gehaald. En dat ziet er zeer behoorlijk uit moet ik zeggen. Ook de reacties kan ik perfect lezen en zelfs naar de links gaan.

Webfeed via iFeedyou en QR code op mijn Nokia
Daarna wilde ik de iFeedyou reader uitproberen. Ik heb daar nl. ook een versie van. Op de pagina van mijn ifeedyou feed zag ik rechts een QR code staan van de feed. Die zou ik dus binnen moeten kunnen halen met mijn gsm. Ik heb daarvoor eerst even de Kaywa reader gedownload naar mijn Nokia, door http://reader.kaywa.com/ in te voeren in de browser op mijn gsm. Het downloaden gaat vanzelf. Daarna heb ik een snapshot met mijn camera gemaakt van mijn QR code (dat is het plaatje waarin de barcode verwerkt zit). De Kaywa reader ging het plaatje automatisch scannen. De eerste paar opnames waren niet goed genoeg en daar kon de reader dus geen taart van bakken, maar na 3 pogingen had ik ineens mijn ifeedyou pagina binnen. Compleet dus met de titels van deze postings. Door op een titel te klikken kon ik de postings lezen. Handig dus!
Zo hoef je dus geen lange url’s in te voeren. Gewoon een foto van een code en de link die er in verstopt zit wordt gebruikt.
Mijn QR code om de ifeedyou feed van mijn blog op je mobiel te krijgen vind je hieronder. Vergeet niet ook de Kaywa reader te downloaden naar je gsm. Die checkt dan gelijk of je gsm dit aan kan.

QR Code
qR code

Genereren van de QR code
Je kunt zelf de code genereren op de Kaywa site. Niet alleen voor url’s, maar ook voor tekst, telefoonnummers of smsjes. Ik zag trouwens dat er ook Firefox plugins zijn op de wikipedia pagina. Daarmee kun je dan van een bepaalde pagina een code maken die je vervolgens met de camera van je gsm ‘invoert’. Scheelt een hoop typewerk.
Weer wat geleerd vandaag smile_wink

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

1 Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This