Select Page

Nee hoor ik ben er nog

Bedankt!
Als eerste natuurlijk, bedankt aan al die mensen die me felicitaties in wat voor vorm dan ook stuurden naar aanleiding van mijn move naar Orion College als leergroepbegeleider. Emails, blogpostings van Willem, Huub en Pierre (ook in zijn edukast), reacties op mijn blog, telefoontjes e.d. Ik word er helemaal beduusd van.

Blijf je nog bloggen?
En voor de mensen die zich afvragen of ik er nog ben en of ik nog blijf bloggen: jawel ik ben er nog steeds en blijf als het even kan gewoon bloggen. Maar ik ben wel bezig me te verdiepen in mijn nieuwe taak. Ik lees op het moment het laatste hoofdstuk uit van Logica van het Gevoel van Arnold Cornelis dat gaat over communicatieve zelfsturing. Ik had dat hoofdstuk nog steeds niet gelezen. En nu ik er aan toe ben heb ik het weer ter hand genomen. Mooi toch, dat je dit boek echt moet verwerken.

Onderwijs als ondersteuning aan communicatief zelfgestuurde ervaringen
Daarnaast lees ik op dit moment een scriptie van Susan Bink met als veelzeggende titel: “Onderwijs als ondersteuning aan communicatief zelfgestuurde ervaringen.” Wat een feest van herkenning bij mezelf en het Orion College als ik dit allemaal lees. Ik kom daar later nog op terug.

De wending is ingezet
Ik schreef natuurlijk al eerder veel over Klaar om te wenden? en ging op zoek naar voorbeelden van het wenden. Maar met deze move breng ik ook de wending in de praktijk. Niet alleen de verandering van baan en het opgeven van allerlei prachtige materiële zaken, maar ook het in de praktijk gaan brengen van het werken in communicatieve zelfsturing. En om het compleet te maken kom ik ook nog in een omgeving terecht die uitgaat op communicatie zelfsturing en waarin de jeugd op deze manier tegemoet wordt getreden. Tjonge jonge wat interessant. Voorbeelden, experiences uit eerste hand.
Het wordt in ieder geval een mooie oefening voor me in ‘loslaten’ smile_regular En ik voel nu de energie al stromen!

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

9 Comments

 1. Kaj Rietberg

  Wisseling van werk is ook goed. Dat geeft ook nieuwe energie. En dat is erg belangrijk.
  Ga je nu meer bloggen over onderwijs?

  Antwoord
 2. Hans Mestrum

  Ja ik denk het wel. De manier waarop Orion College werkt past perfect in de Experience Economy. Veel communicatieve zelfsturing.
  Zal dus wel minder gaan over techniek en meer over mensen.

  Antwoord
 3. rudolfhendriques

  Ik dacht dat mijn idee over tijd en ruimte wel zou passen in dit weblog.

  Antwoord
 4. Hans Mestrum

  Dat Rudolf, fijn dat je reageert. Echter de relevantie van je weblogposting/reactie op deze posting ontgaat me. Kun je me verder helpen wat je bedoelt?

  Antwoord
 5. Hans Mestrum

  Ah, dan hoort die reactie eigenlijk bij die posting thuis. Maar…..dan snap ik nog niet waar je heen wil. Arnold Cornelis zegt: “Hoe sneller de wereld verandert om ons heen, dus hoe sneller de kloksnelheid van de computer en van de externe sociale tijd, hoe meer we onze interne klok moeten vertragen, anders verliezen we ons zelfsturend vermogen en ontwikkelen we angst, boosheid en verdriet.”
  Natuurlijk gaat jouw blog over tijd, maar hoe moet ik dat zien in relatie met het boek van Arnold Cornelis?

  Antwoord
 6. rudolfhendriques

  Tja, helemaal precies weet ik dat ook nog niet. Ik denk wel dat het besef van onze eigen kloksnelheid en het bewustzijn als grens vasn het univerum ons terug kan brengen naar het besef wie we eigenlijk zijn.
  In onze huidige maatschappij renne we allemaal steeds harder, maar niemand weet waarom, waarvoor. Ons contakt met de realiteit gaat steeds meer verloren in deze ratrace. Het contact van de mens en zijn omgeving zou zeg maar hersteld moeten worden om nog verder te kunnen zonder onszelf verder af te breken.
  Msasr goed, misschien zit ik op jouw blog helemaal verkeerd, maar vond ik het toch leuk om even te melden.
  GrtZ, Rudolfhendriques

  Antwoord
 7. Arjan Haring - Huh?

  Hey Hans,
  Dat klinkt goed! Let even op bij The Secret, dat is wel heel erg Amerikaans.
  Peter Milivoc, die meegeschreven aan The Secret is ook een van de Keynote’s op het symposium waar ik je (als VIP gast) voor heb uitgenodigd.
  Zie:
  http://www.hci.nu/2007/04/peter-milovic-spreekt-ook-op-het.html
  Maar wees gerust Peter is 100% echt en authentiek. We hebben je trouwens gisteren gemist. http://www.hci.nu/2007/06/besloten-storytelling-event-verhalen.html Gelukkig had ik een professionele cameracrew, dus dat zal ik zsm online zetten.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This