Select Page

Er gebeuren mooie dingen

Afstand nemen
Wat stil hier denk je misschien. Ja dat komt natuurlijk doordat de knop even om moet. Dus ik neem nu letterlijk en figuurlijk een beetje afstand van het webloggen e.d. Om mezelf de kans te geven ook andere belangrijke dingen op te pakken. En ik merk dat er dan weer mooie dingen gebeuren. Mooi is dat toch, dat als je jezelf open stelt en verbinding zoekt met hetgeen je toekomt, er dan ineens vanalles gebeurt.

Er gebeurt van alles
Natuurlijk is dat niet helemaal waar, dat het zomaar ineens gebeurt. Het komt doordat je je richt op datgene wat je wilt dat er gebeurt. Je focust je op andere zaken, je scope wordt anders, de setting waarin je terecht komt is een andere. En als je je dan openstelt dan laat je dat toe wat er dient te gebeuren. Een beetje filosofisch dit, maar toch. Ik ervaar dat nu bijna dagelijks. Al die kleine en grote zaken van synchroniciteit. Ik noem dat zinvol toeval. Heb jij dat nooit, dat er ineens puzzelstukjes in elkaar vallen, dat je oog ineens valt op een kop in de krant waar je iets mee kunt, of dat je iemand ontmoet die dat meebrengt wat je nodig hebt? Ik heb dat de laatste tijd weer veel. En dan weet ik dat de weg die ik ingeslagen ben de juiste is.
Ik kom mensen tegen die ik jaren niet meer gezien heb, maar die ik nu ineens ontmoet en die me dan iets kunnen bieden dat ik op dit moment nodig heb (ja er ‘valt’ zelfs ineens een auto uit de lucht). Of ik doe juist nieuwe contacten op die nieuwe inzichten meebrengen. Of soms heb ik prachtige stumble upons en vind ik informatie of een boek dat ik juist nodig heb.
Om dit allemaal op te nemen en zo nodig te verwerken is natuurlijk tijd nodig. En daarom schrijf ik hier nu niet zo veel. Maar ineens wilde ik ook dit even hier neerzetten omdat ik daar behoefte aan had en omdat het weer een neerslag is van dit moment in mijn persoonlijke groei. Mooi om later weer eens terug te lezen.

Flink aan het lezen
Als er zich een nieuwe fase in mijn leven aankondigt vallen er boeken uit de lucht. Ineens ligt er op mijn bureau dan weer een stapeltje of zitten er boeken in de pijplijn van verzending. Welke boeken liggen nu op mijn bureau of komen nog binnen:

The Secret – Rhonda Byrne
Zin in School – Luc Stevens e.a. 
Het Nieuwe Leren Magazine – KPC
The Big Picture: Education is Everyone’s Business – Dennis Littky

Ik zal nog op deze boeken terug komen.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

6 Comments

 1. Hans Mestrum

  Ha Arjan,ja dat the Secret een stevige amerikaanse saus over zich heeft heb ik ook gemerkt. Niettemin staan er toch mooie voorbeelden in en tips waar ik wat mee kan.
  Maar vooral dat geld-gedoe spreekt me niet aan. En soms klinkt het net wat te hijgerig. De film ook maar eens bekijken.

  Antwoord
 2. Gerjanne Tiemens

  Klinkt goed Hans! En ook zeer herkenbaar overigens, mooi he al die ‘wegwijzertjes’? :o) Geniet van de Flow!

  Antwoord
 3. Huub Koch

  The Big Picture lijkt me een goed boek. Heb je het al gelezen?

  Antwoord
 4. Hans Mestrum

  @Huub: nee nog niet gelezen. Valt toevallig vandaag via Amazon op de deurmat 😉
  Overigens is het boek van Luc Stevens zeer de moeite waard (als je om ‘nieuw’ onderwijs geeft). Dat heb ik bijna uit.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This