Select Page

Orion College in de NRC

Een tijdje terug gaf ik een aantal gastcollege’s in het kader van nieuwe media aan het Orion College in Breda. Je leest meer over dit bijzondere college onder de tag Orion College. Afgelopen zaterdag stonden ze in de NRC en het artikel staat op de website van het Orion College. In dat artikel komen Robert (een leerling), Kitty Janssen (rector) en Veronique Miegielsen (moeder van Thomas) aan het woord.
Wat mij vooral aanspreekt is hoe het nieuwe leren wordt ingevuld. Wordt er nu vaak gedacht dat het nieuwe leren veel te vrij is en je niets hoeft te doen, zo wordt er op het Orion College de lat juist hoog gelegd. Het maximale uit jezelf halen is iets vanzelfsprekends. En de moeder van Thomas beschrijft waar het ook om draait:

“Leerlingen mogen hier zichzelf zijn. Er wordt niets afgebroken. Ze maken er hele mensen van”

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This