Select Page

My Sony HDR HC1E videocamera as webcam in ustream live video

This is great. Now I am able to use my Sony digital video camera as webcam for livestreaming to ustream.tv. Some days ago I could not work with it because ustream did not recognize it as webcam. But because I have installed webcam max I can use. Webcam max detects the camera as a Microsft DV camera and VCR. To make this possible I had to do change some settings because my camera is a high definition camera which has a HD output via i-Link.
These are the steps you have to do to let it work as DV camera and webcam:

– switch it to DV output
– set the i-link conversion from hdv to dv (conv-hdc->dv) in play/edit mode

Back in tape mode the camera will be recognized as webcam. Thanks for the tip Eugene.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

3 Comments

 1. Hans Mestrum

  Probleempje is nog dat de audio van mijn videocamera niet naar ustream streamt. Die is afkomstig van mijn ingebouwde notebook microfoon. En die resoneert met de kast. Met een externe logitech webcam in combinatie met mijn videocamera is het geluid al stukken beter. Maar ik wil eigenlijk de audio van mijn camera.
  Iemand een idee?

  Antwoord
 2. Willem

  @Hans,
  In de link naar webcammax ben je een c vergeten.
  Ik zie dat je het programma zo kunt downloaden. Wat zijn de beperkingen als je het niet koopt? Werkt de download wel gewoon?

  Antwoord
 3. Hans Mestrum

  Willem, bedankt! Fixed.
  De beperking is dat je de reclamebanner bovenin je scherm krijgt. Het is een 30 dagen trial. Dus ik denk dat het na die 30 dagen afgelopen is. Misschien opnieuw downloaden dan.
  Maar in combinatie met robotask voor mijn twitterstream werkt het leuk.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This