Select Page

Windows Vista, Sony Vaio en Second Life: effe videodriver updaten

Ik dacht even dat wordt niks met Second Life onder Vista. Ik kreeg een melding dat mijn grafische kaart niet goed was. Jammer maar helaas. Maar Miel van Opstal van Microsoft had het al opgelost. Hij stuurde me direct een mailtje met een link. Daarmee kon ik mijn video driver updaten en jawel het werkt nu. Dit is de link naar die update (zip file). Dus heb je Vista op een Vaio en werkt Second Life niet? Dan zou dit de oplossing kunnen zijn. Bij mij wel in ieder geval.
(Disclosure: ik heb een Sony Vaio met Windows Vista van Microsoft in bruikleen.)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

4 Comments

 1. JayAre Ewing

  Heb jij geluk, ik heb een stukje langer moeten zoeken…

  Antwoord
 2. Erik van Roekel

  Da’s lekker Hans, zo’n personal helpdesk medewerker als je ergens vastloopt.
  Anyway je doet het nodig met video. Als jij een file aanklikt, Windows Media Player 11 laad duurt het dan ook 3-5 seconden alvorens die video (eindelijk) start? ‘t valt mij op dat dit onder Vista net een paar seconden extra kost. Beetje irritant.

  Antwoord
 3. Hans Mestrum

  @erik: nee, ik merk dat niet. Wel bij Internet Explorer.

  Antwoord
 4. Jansje

  Hay Hans, bij mij werkt het dus niet op die manier. Was het maar zo.. heb geprobeerd via de url het programma te downloaden om zo mijn videokaart te updaten. maar het werkt niet. Ik baal ook als een stekker. nieuwe laptop gekocht met alles erop en eraan zelfs vista! En nu kan ik niet SL spelen! 🙁 Jij nog ideeën?
  Groetjes!

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This