Select Page

Video’s bewerken in Camtasia Studio onder Windows Vista: snel en kleine files!

Kijk kijk. Dat is nog eens een voordeel van Vista (disclosure: ik heb een Sony Vaio met Windows Vista in bruikleen van Microsoft). Het renderen van een Camtasia project. Flitsend snel en de Windows Media file is beduidend kleiner.

Camtasia Studio onder Windows Vista: file 3x zo klein
Ik ben namelijk bezig met een aantal video’s die ik voor NewLevel opgenomen heb in het kader van een project voor ROC’s. En nu zat ik met een probleempje dat ik van een bepaalde video een stukje aan de zijkant eraf moest halen. Dus heb ik daar Zoom & Pan in Camtasia Studio voor gebruikt. Dat werkt mooi, maar op mijn desktop blijf er niet veel van de kwaliteit over. Niet acceptabel dus. Vanalles geprobeerd maar dat lukte niet. Totdat ik Camtasia Studio eens onder Vista probeerde. Daar bleek zoom & pan wel goed te lukken en de video file was meer dan 3x zo klein! Kennelijk werkt de combinatie Vista, Sony Vaio en Camtasia Studio beter.

Snelheid vele malen hoger
De snelheid was ook beduidend hoger dan op mijn desktop. Ok, die hardware is wat ouder, maar het produceren van een wmv, m4v en mp3 (ja in Camtasia kan dat in een run) in 10 minuten in plaats van een half uur is toch een aanzienlijk verschil. Conclusie is voor mij in ieder geval dat ik voortaan mijn video’s bewerk op mijn notebook onder Vista.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

5 Comments

 1. Stan Segers

  Is waar ook, jij hebt op de CeBIT een bruikleen gekregen (of mag je er zolang van genieten dat Microsoft ‘m straks niet meer terug wil?). Doet me in ieder geval terugdenken aan de post waarin je op de Tulip Tablet alleen maar in het Engels kon schrijven.
  Als je nu eens mijn externe Wacom tablet aan je (Microsoft’s) Sony hangt en dat een paar dagen probeert, zie je meteen hoeveel handschrift herkenning is verbeterd.

  Antwoord
 2. Hans Mestrum

  Ha Stan,
  wat bedoel je precies met een tablet pc aan een notebook ‘hangen’? Kan dat ook al?
  Ik ben voor van alles te porren als het om demo’s van tablet pc’s gaat.

  Antwoord
 3. Pierre

  Hmmm, Surfspot heeft net de prijzen voor een educatieve Vista upgrade binnen het hoger onderwijs bekend gemaakt. Kost me slecht 16,50 euro. Dus voor dat geld hoef ik het niet te laten. Na alle horrorverhalen had ik het voorlopig nog maar even uitgesteld, maar tis wel gemeen dat Camtasia er nu beter op blijkt te draaien. Moet ik het toch nog maar eens heroverwegen.

  Antwoord
 4. H.Foole

  Hans,
  Vista zorgt nog voor meer verassingen. Windows Moviemaker van XP kan de files, (*.mod) van een JVC harddisk camera (M505) niet lezen. Windows Moviemaker van Vista wel. Hij herkent het bestandsformaat niet maar zet je het lezen op alle bestanden dan worden de mod bestanden zonder probleem ingelezen. Ook de stabiliteit lijkt beter. Kennelijk is er onder de motorkap flink gesleuteld. Ik gebruik de camera’s voor een Kennisnet project bij ROC Eindhoven (mbostudio.kennisnet.nl.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This