Select Page

Wie zijn de écht invloedrijke blogs in Vlaanderen?

Interessant rapport: Invloedrijke blogs in Vlaanderen (pdf) van het nieuwe bedrijf Metatale. In dat rapport kun je lezen (of via de website) welk 100 blogs in Vlaanderen belangrijk zijn. Die lijst is samengesteld op basis van een onderzoek door middel van algoritmes volgens de grafentheorie. De top 100 is dus niet gebaseerd op Google Ranking of de mening van een jury zo begrijp ik.
Volgens Metatale zijn er een aantal fundamentele verschuivingen op het gebied van advertising, pr en marketing:

  • De kracht van de traditionele reclamemiddelen (TV-spot, affiches, …) neemt af.
  • Het aantal kanalen om het publiek te bereiken neemt exponentieel toe en evolueert naar een massa aan kleine niches.
  • Het vertrouwen in experts, merken en reclame neemt af en verschuift naar vertrouwen in peers (mensen zoals ikzelf).
  • De media-aandacht van het grote publiek verschuift van de traditionele kanalen naar internet.

En deze verschuivingen zorgen er voor dat de reclamebudgetten mee verschuiven naar online sociale media, zoals blogmarketing, viral marketing, online pr en zoekmachine optimalisatie.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

2 Comments

 1. Bart

  Inderdaad, geen bestaande cijfers of stemmen/jurering. Een eigen ontwikkeld algoritme dat op objectieve manier het begrip ‘influence’ wil meten.

  Antwoord
 2. Paris

  Bij ons bedrijf gaat naar mijn mening nog teveel geld naar traditionele media. Ik hoop dat ze een keer wakker worden.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This