Intuïtievere userinterface?

Extend Limits
Op de weblog van Tony: extendlimits kwam ik een mooie video tegen waarin je ziet hoe een grafische userinterface als 3d- desktop eruit ziet. Niet dat ik geloof dat dit de userinterface van de toekomst wordt, maar het laat heel goed zien dat er veel meer mogelijk is dan we denken.

Outside-the-box
We moeten alleen outside-the-box gaan denken als het gaat om de interactie van de mens met een pc. Waarom gebruiken we een toetsenbord, waarom menu’s?
Dat is trouwens ook de makke aan dit filmpje. Nog steeds moet je een ‘ingewikkeld’ menu gebruiken om een bepaalde handeling te doen. Maar goed, ik vind deze interface toch al een stuk gebruiksvriendelijker.

Tablet pc
Een tablet pc is natuurlijk ook al een andere manier van interactie. Veel meer aanwijzen en gewoon schrijven. Maar aan die userinterface zal natuurlijk ook nog veel aan gesleuteld gaan worden. 

Universiteit van Toronto
Dit soort filmpjes laten in ieder geval zien wat er nu al kan. Het is gemaakt door de Universiteit van Toronto.

Meer voorbeelden?
Hebben jullie al meer voorbeelden gezien van experimenten op het gebied van interactie mens-computer?


Video: BumpTop 3D Desktop

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

3 Comments

 1. Sanne Roemen

  Wow wow wow. Ik ben er stil van. Ik roep vaak dat, als je de echte wereld naar de virtuele wilt ‘transponeren’ je wel toegevoegde waarde moet leveren, omdat het anders al gauw een soort van kapot lijkt en hinderlijk werkt. Maar dit ziet eruit als alweer een stapje dichter bij minority report en het lijkt mij heel erg lekker om te gebruiken. De link naar het weblog is overigens http://www.extendlimits.nl/ (je was de ‘s’ vergeten en dan doet hij het niet).

  Antwoord
 2. Tony

  @Hans en Sanne, wellicht kennen jullie deze al maar mocht dat nog niet het geval zijn nog wat extra inspiratie.
  http://www.extendlimits.nl/index.php/2007/02/10/multi-touch-interfaces-enkele-voorbeelden/
  http://www.extendlimits.nl/index.php/2006/11/04/multi-touch-monitor-eindelijk-een-menselijke-interface/
  Ik hoop binnenkort wat extra voorbeelden te kunnen geven. Ik vind het namelijk erg interessant allemaal (net als jullie ;-). Met name onze manier van interacteren met apparaten moet eenvoudiger worden waardoor de drempel tot het gebruik van technologie geminimaliseerd wordt. En dat zit er gezien de voorbeelden aan te komen.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This