Evaluatie bloggersactie CeBIT

Ik had beloofd dat ik nog terug zou komen op de actie met bloggers die we hadden voor de CeBIT. Ik heb vorige week met Rene Vlak (commercieel directeur bij PaceBlade) even geëvalueerd. Daaruit bleek dat we heel tevreden kunnen terugkijken op deze actie.

Update (later toegevoegd): Disclosure: ik werk bij Tulip Computers en PaceBlade is er onderdeel van.


Wat waren onze doelstellingen?
– laten zien dat Tulip bloggen en bloggers serieus neemt
– door in te spelen op het idee vanuit de community om bloggers met een tablet pc te laten werken, laten zien dat we naar de blogosphere ‘luisteren’
– mensen ervaring op laten doen in het werken met een tablet pc en daarover van gedachten wisselen
– het netwerk van Hans on Experience koppelen aan het netwerk van Tulip
– Tulip kennis laten maken met mensen uit mijn netwerk
– enkele gasten de gelegenheid geven de CeBIT te kunnen bezoeken
– ervaring opdoen in het inzetten van nieuwe media tijdens een beurs

Conclusies:
– de bloggers waren enthousiast over de actie, de stand, de ontvangst en de gesprekken
– door het werken met een tablet werd duidelijk wat een tablet pc voor functionaliteiten heeft
– de terugkoppeling van de ervaringen in het werken met de tablet pc’s was zinvol
– ondanks het feit dat we geen verzoek hebben neergelegd om te bloggen is er veel en positief geblogd over de CeBIT, het bezoek en de producten waardoor we in de online CeBIT context meeliepen
– de directie van Tulip was onder de indruk van de snelheid en kwaliteit waarmee blogpostings online kwamen (met foto’s en links) en hoe de conversatie verder werd gevoerd op de diverse blogs
– door de actie is binnen Tulip bij een aantal mensen het besef toegenomen dat bloggen een krachtig communicatiemiddel is
– voor CeBIT 2008 gaan we de actie uitbreiden
– we gaan het bloggen meer inzetten om mensen kennis te laten maken met tablet pc’s
– het werken met het online keyboard of los bluetooth keyboard al wandelend over de beurs gaat niet handig. Het was beter geweest om de EasyBook met handschriftherkenning te laten gebruiken.
– de awareness binnen Tulip met betrekking tot nieuwe media is toegenomen

Als ik zelf zo terug kijk op de CeBIT en deze actie dan kan ik zeggen dat ik er een voldaan gevoel aan over heb gehouden. We hadden hele interessante gesprekken in de avond voorafgaand aan de beursdag en heb een aantal bloggers weer beter leren kennen. Het waren vermoeiende dagen maar voor herhaling vatbaar. Wat ik voor mezelf het belangrijkste vindt is dat ik de gelegenheid heb gehad om iets met bloggen te doen in een corporate setting. Kortom: een brug(je) slaan tussen Tulip als bedrijf en blogge(n)rs. En dat is gelukt vind ik.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

10 Comments

 1. Hans Mestrum

  Hoi Marco, nee we hadden geen kwantitatieve doelstellingen en ook geen verwachtingen bij buzz in de blogosfeer. Sterker nog: de directie was blij verrast met de buzz die er toen ontstaan is. Het idee van connecten en ervaring opdoen was het belangrijkste.

  Antwoord
 2. Hans Mestrum

  Voor de volledigheid van de evaluatie noem ik hier ook een posting die interessant is om te lezen:
  http://www.knowledgecafe.nl/2007/04/15/perception-of-niet/
  De vraag die daar gesteld is is: Waarom heeft Hans de discussie over authenticiteit en integriteit op een aantal blogs niet meegenomen in zijn conclusie.
  Tja Mark, je hebt een punt.
  Ik had het in eerste instantie ook opgenomen, maar toen ik mijn posting nalas en die discussie had samengevat vond ik dat dat geen recht deed aan de andere discussies op weblogs over andere (ook kritische) onderwerpen die (zijdelings) met de actie te maken hadden. Die zou ik dan ook mee moeten nemen. En mijn evaluatie was niet bedoeld om die discussies samen te vatten. Want die kan iedereen zelf lezen via de kanalen die daarvoor zijn. En daar dan zijn eigen conclusies uit trekken. Het ging mij meer om de conclusies gezien vanuit Tulip en de bloggers.
  Maar het is terecht dat je dit punt aanvoert. En het is goed na te denken bij een volgende actie over het feit of je ‘de conversatie’ in de blogosfeer meeneemt in je evaluatie en die ook weergeeft. Die conclusie voeg ik dus bij deze toe.
  Wat vinden andere lezers? Ik hoor graag wat je ervan vindt. Dient een evaluatie van een actie met bloggers ook een samenvatting te geven van de ‘conversatie’ in de blogosfeer?
  Verder nodig ik je graag uit (met Nigel) om jullie ideeën eens met ons te delen hoe een bedrijf met dit soort acties met bloggers om moet gaan. We staan daarvoor open en leren graag bij. En ik neem aan dat jullie na je postings en het voeden van de discussie daar een aardig beeld en visie op hebben.
  De koffie staat klaar 😉

  Antwoord
 3. Nigel

  Hoi Hans,
  Had om eerlijk te zijn deze posting nog even gemist, dus was aangenaam verrast om de discussie zojuist in mijn mailbox te hebben mogen ontvangen.
  Om te beginnen met je vraag; ik ga graag in op je uitnodiging om te discussiëren over corporate blogging.
  Verder, inhoudelijk op de wending van de discussie; de essentie voor mij is dat het duidelijk zou moeten zijn uit welk perspectief geschreven wordt. In feite schrijf je op persoonlijke voet, maar blijkt wel uit je persoonlijke informatie dat je voor Tulip werkt. Toch, als er dan posts over een stuk nieuwe hardware volgen en er een soort heen en weertje ontstaat tussen jouw persoonlijke corporate blog en een ander bekend blog zou je – als je wantrouwend bent aangelegd – kunnen denken dat er opzet in het spel is 🙂
  Misschien is het zelfs naïef van me om te denken dat onze wereld zo in elkaar zou kunnen steken en kan ik beter accepteren dat alles marketing is: maar als er iets is wat je van Google kan leren is het het tegenovergestelde… denk ik 🙂 (Google laat altijd zeer duidelijk zien welke content gesponsord is en welke niet)
  Maargoed, voor de discussie zich nu zonder koffie start…

  Antwoord
 4. Hans Mestrum

  ha Nigel,
  ik ga die brainstorm plannen. Je hoort van me.
  Kun je alvast eens nadenken over de items die je wil bespreken? Ik wil er nl. een open uitwisseling van ideeën, ervaringen etc. van maken, gericht op de toekomst en niet zo zeer over het verleden. En vanuit een dialoog in plaats van debat of discussie. Laten we samen onze kennis eens stapelen.

  Antwoord
 5. Mark Nijssen

  Hi Hans,
  Eerst even inhoudelijk: ik vraag me af of je de evaluatie in termen van bedrijfsopbrengsten, überhaupt online moet publiceren. Ik heb er nog niet lang genoeg over nagedacht om het te onderbouwen, maar mijn gevoel zegt dat je die evaluatie online wellicht op een ander gebied zou moeten enten. _Als_ je er dan voor kiest om het online te zetten, lijkt het mij verstandig om de online discussies in een samenvatting mee te nemen. Je geeft zelf aan dat tulip de blogwereld serieus wilt nemen, blijf daarbij. Waarschijnlijk zul je dan inderdaad keuzes moeten maken rondom welke je meeneemt en welke niet, maar dat is dan zo. Je legitimeert in elk geval dat je de belangrijkste hebt opgenomen.
  Over de koffie, natuurlijk moeten we eens praten over dit vraagstuk, lijkt me harstikke interessant. Zoals ik op KC.nl al aangaf: ik mail je wel even.

  Antwoord
 6. Hans Mestrum

  @Mark,
  ik vind dat je dergelijke evaluaties online kunt publiceren. Zeker omdat ik zo open ben geweest over wat de actie in zou houden en er verslag van heb gedaan. Daarnaast hebben diverse mensen me gevraagd of ik ze dmv een posting op de hoogte wou houden. Vandaar.
  Er zijn natuurlijk meer bedrijven die ‘iets’ willen met corporate bloggen. Vandaar dat ik het belangrijk vindt dat we zoveel mogelijk van dit soort info online krijgen om er van te leren. Openheid dus.
  En die brainstorm gaan we plannen 😉

  Antwoord
 7. Hans Mestrum

  Oh ja ik heb nog even een disclosure hier toegevoegd. Dan is dat ook weer duidelijk 😉

  Antwoord
 8. iiMail Weblog

  De lange staart van een blog-discussie

  Met een knipoog naar Anderson heeft de discussie rondom het wel of niet authentiek en integer zijn een toch wel bijzondere wending gekregen. Hans publiceerde enkele dagen terug een evaluatie over de ervaring van zijn werkgever Tulip en dochterondernemi…

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This