Select Page

Windows Vista op een Sony Vaio: wow wat een verrassing kreeg ik van Miel!

miel%20van%20opstal.JPG

Wat denk je? Ik heb vandaag van Miel van Opstal, enthusiast evangelist bij Microsoft,  Windows Vista gekregen, inclusief Office 2007 op een Sony Vaio SZ3VWP/X! Hij kwam hem vandaag op onze stand op de CeBIT afgeven.
Ik wist al enkele weken dat Miel een paar bloggers gelukkig mocht maken en dat ik er een van zou zijn. Dus, je weet het vanaf nu. Ik heb een systeem in ‘bruikleen’ gekregen van Microsoft met Windows Vista. Bepaal zelf wat je daarvan vindt. Het zal mij er niet van weerhouden om mijn onafhankelijkheid vast te houden. Als iets niet werkt zal ik dat hier melden. En als het wel mooi werkt, hoor je het ook.
Moet ik iets doen voor deze geste van Microsoft? Nee hoor niets. Ja ik krijg wel af en toe een mailtje van Miel met de vraag hoe het allemaal bevalt en of er op- en aanmerkingen zijn. Moest ik papieren o.i.d ondertekenen? Nee. Geen enkele.
Evengoed ben ik natuurlijk wel gewoon blij met dit apparaat en met Vista. Een mooie gelegenheid om het eens te testen. Ik zal het notebook installeren zoals mijn desktop, dus met allerlei handige tooltjes en met Firefox (ahum).
Trouwens je kunt op de weblog van Miel in deze posting precies lezen wat zijn of liever Microsoft’s bedoeling is met dit project en wat er allemaal op het systeem is geinstalleerd. Veel daarvan is nieuw voor me, dus dat zal ik zeker testen, maar ik voel me op geen enkele manier verplicht wat dan ook te schrijven over of voor Microsoft of zijn producten. En ik zal gewoon mijn eigen PaceBlade blijven gebruiken voor presentaties en dergelijke 😉

Oh en hier is de postig van Miel op zijn persoonlijke blog.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

9 Comments

 1. Tim

  Nee, ik ben niet jaloers. 🙂

  Antwoord
 2. Pierre

  En natuurlijk heb je ook even doorgegeven dat je tijdens de CeBIT 4 topbloggers op bezoek kreeg die in Nederland heel invloedrijk zijn als het gaat over het geven van een mening over de voordelen van het gebruik van Vista en Office 2007, wat er meteen voor zorgde dat hij er nog een aantal ging halen zodat ze in de lange terugreis in de trein vanuit Hannover er al meteen aan de slag konden….toch?

  Antwoord
 3. Willem

  Bruikleen zei je toch?
  Dus na verloop van tijd mag je hem doorgeven aan een andere blogger, en dan met name natuurlijk bij voorrang een blogger die niét in de gelegenheid was om naar de Cebit te komen…. toch?
  Maar ‘t is dus niet eens een rode Ferrari zoals ze in Amerika deden.absoluut niet bang voor dat
  Maar je hoeft je niet zo te verdedigen hoor Hans. Ik ben er absoluut van overtuigd dat je je onafhankelijkheid bewaart. No doubts!

  Antwoord
 4. Hans

  Tja…
  Wiens laptop men gebruikt, diens woord men preekt. 😉

  Antwoord
 5. Wim

  M$ heeft het nodig schijnbaar?
  Ik heb de RTM erop geknald en the WoW-effect bleef helaas uit…ik draai namelijk ook Ubuntu-linux sinds kort, ik ben als n00b hiermee begonnen zonder ook maar 1 ding van linux of unix af te weten en het draait perfect.
  In 1 zin: stabiel, grafisch goed, makkelijk te installeren, neemt ook geen 8 gb aan ruimte in (asociaal gewoon van M$) en de steun van de community is eindeloos goed.
  Ik heb net gisteren een of ander programmaatje erop gezet (Beryl ofzo) en ik weet niet of ik hier een plaatje kan posten maar het is in 1 woord: SUPERVET!!!
  Alle windows zitten op 1 kubus, die je in de diepte rond kan laten draaien in een soort skydome, hierbij valt Vista’s “Aero” in het niets, wat een simpele-zielen functie! Lekker spectaculair, maar niet heus.
  Nee, voor mij is het duidelijk; alles wat M$ wilt met haar OS’en, heeft linux al jaren in huis en het mooie is; er komen om de haverklap nieuwe versies uit, zodat je kan updaten, het is volledig gratis, niet moeilijk om te leren, zeeerrrr veel ondersteuning, live-cd erbij (als je crasht, kijk je daarmee op inet naar de oplossing van je probleem en zo los je het makkelijk op) en lekker veilig (geen virusscanner nodig, geen spyware etc.)
  Met M$ zet je een OS op je PC, waarbij alle deurtjes open staan, met Linux een OS, waarbij de deuren standaard dicht staan.
  Als jij het risico wilt nemen iets open te zetten, dan zal je dat zelf moeten doen, ipv dat je bij Microsoft eerst alle deuren dicht moet zetten, omdat je anders helemaal onder de adware en spyware zit.
  Mensen, denk na voordat je je geld spendeert, er zijn alternatieven!!!

  Antwoord
 6. Ben Licher

  Ha,
  Ik zal die Miel eens mailen of hij nog zo’n apparaatje over heeft voor een niet zo invloedrijke beginnende blogger :-). Ben dol op Firefox en Mozilla en Open Source, maar ben toch na testen van allerlei Open Source tekstverwerkers en sheets terug naar Word en Excel, omdat ik sommige van al die … functies die ze bieden nou eenmaal gebruik… En als ik nou ook Vista uit kan testen… wie weet wat ik dan doe 🙂
  Groet, Ben

  Antwoord
 7. iiMail Weblog

  Vista-laptops door MS uitgedeeld

  Hans, van Hans on Experience is blij. Hij heeft namelijk ook een gratis Vista notebook gekregen om eens te kijken of dat nieuwe OS wat is. Wel in bruikleen, maar wat daar nou de afspraak bij is lijkt nog niet duidelijk. Uiteraard beloofd Hans plechti…

  Antwoord
 8. Hans on Experience

  Bloggen vanuit Word 2007?

  Ik zag bij Maarten Schenk dat hij een blogposting had gemaakt met Word 2007. Welnu, sinds ik die Sony Vaio heb (disclosure: ik heb een Sony Vaio met Vista Ultimate en Office 2007 in bruileen gekregen van Microsoft) heb ik daar ook Word 2007 op, dus dat…

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This