Studium Generale Orion College: wow!

Gisteren had ik een afsluitende Studium Generale op het Orion College (die trouwens ook een weblog heeft) in het kader van de lessen nieuwe media waarin ik met de leerlingen aan het webloggen ben geweest. De leerlingen (klas 1 havo/atheneum) mochten hun weblog presenteren aan de aanwezige ouders en medeleerlingen. Daarnaast mochten ze een stukje laten zien van een tool die ze gebruikt hebben, zoals bijvoorbeeld YouTube, Netvibes, Flickr of hoe je een design aanpast of een posting maakt.
Het was een heerlijke middag, zoals Thomas ook al in zijn reactie op zijn weblog aangeeft. Behalve de leuke presentaties, die ze bijna allemaal in Slideshare hadden gezet en op hun weblog, waren er ook leerlingen bezig met andere activiteiten zoals livebloggen (zie ruben’s weblog), foto’s maken (zie Aurélie’s blog) en werden er zelfs korte videofragmenten live in YouTube gezet! Hieronder tref je de foto’s in een slideshow aan en de video’s in een playlist. Daarnaast heb ik even de weblogpostings en de links naar de presentatie op een rijtje gezet. Prachtig toch zoals ze dat allemaal hebben gedaan. Ik heb in ieder geval erg genoten!Naar de foto’s in Flickr.


Naar de playlist in YouTube.

Een aantal presentaties in Slideshare vind je in onderstaand lijstje. Met daarbij ook de weblogposting waar de presentatie in staat.

Presentatie van Astrid (weblogposting van Astrid)
Presentatie van Thomas (weblogposting van Thomas)
Presentatie van Desie (weblogposting van Desie)
Presentatie van Ruben (Weblogposting van Ruben)
Presentatie van Mitchel (weblogposting van Mitchel)
Presentatie van Maarten (weblogposting van Maarten)
Presentatie van Aurélie (weblogposting van Aurélie)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

2 Comments

 1. Pierre

  Prachtig Hans en Astrid, Thomas, Desie, Ruben, Mitchel, Maarten, Aurélie!!
  Heel mooi om jullie werk zo vanaf een afstandje te kunnen volgen.

  Antwoord
 2. Speciaal Onderwijs

  Web 2.0 voor het Speciaal Onderwijs?

  Op het moment wordt er veel gesproken over web 2.0. Ze bedoelen veel nieuwe software op internet waarmee je gemakkelijker contact kan maken met anderen. Zoals dit weblog. Want bij elk bericht kan er gereageerd worden, waardoor er een gesprek en uitwiss…

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This