Select Page

CeBIT voorbereidingen

Gisteren bezig geweest om wat zaken voor te bereiden voor mijn bezoek aan de CeBIT. Ik heb de bloggers (erno, pierre, erik en frank) een documentje gestuurd met daarin wat informatie. Opvallend vond ik hoe ik nu zo’n Worddocument maak. het lijkt dan wel of je aan het bloggen bent. Ik voegde links toe naar de CeBIT website, plaatste kaartjes vanuit Google Maps of een satellietbeeld van het beurscomplex en het hotel en nam een paar foto’s vanuit Flickr op. Welnu ik zal ook wat van die informatie met jullie delen hieronder.

EasyBook
Allereest het Easybook dat de bloggers kunnen gaan uittesten op de CeBIT. Ik heb daarvan even een slideshow vanuit Flickr hier opgenomen.

Als je meer informatie wil van de Easubook, adviseer ik je deze links te gebruiken.

– EasyBook P8: leaflet
– Website met informatie over de EasyBook
– Easybook: User Manual(pdf)

Hotel en beurscomplex
Het hotel bevindt zich naast het Hauptbahnhoff, dus moet redelijk in het centrum zijn lijkt me. Een eenvoudig hotel maar wel splinternieuw begreep ik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het beurscomplex bevindt zich hier.

Vervoer naar de beurs
We kunnen op ons entreekaartje gratis met de U-Bahn naar het beurscomplex toe. We stappen dan vlakbij het hotel in op de U-Bahn. Het hotel ligt namelijk langs de Rundestrasse, zo ongeveer waar Raschplatz staat.

 

We gebruiken dan lijn 18 (een speciale lijn speciaal voor het beurscomplex) en komen dan ongeveer 18 minuten laten aan de noord-kant van het compex aan. Precies bij hall 2 waar Tulip/PaceBlade staat.

 

Restaurants
En ‘s avonds een restaurantje pikken lijkt me ook niet zo’n probleem. Het wemelt ervan. Ik geloof wel dat we met ons hotel aan de achterkant van het station zitten. We kunnen dan met een voetgangerspassage over het spoor en staan dan volgens mij midden in de stad!

Programma met de bloggers
Het programmaatje met de bloggers ziet er als volgt uit:
– avond: 19.30 u hapje eten (indien genoeg tijd: EasyBook bekijken)
– 8.00 uur samen ontbijten
– 9.00 uur – 9.30 uur: ontvangst op de Tulip stand B20 in hal 2
– rond 13.00 uur  samen hapje eten
– 16.00 uur: drankje + evaluatie op de Tulip stand
– 16.30 uur: vertrek naar hotel

Reis
Ik zal met de auto reizen en vertrek morgenmiddag rond 1 uur. Ik zal dan normaal gesproken zo tussen half 5 en 5 uur in Hannover zijn.

Wat neem ik mee aan digitale middelen?
– mijn nieuwe PaceBlade. Ik hoop er vandaag nog wat foto’s van te maken die ik dan op mijn blog neer zet.
– canon ixus500 fotocamera. Voor de snelle opnames, Past lekker in mijn jaszak.
– Sony hdr hc1 videocamera. Om een dagje te filmen.
– Sony alpha 100 fotocamera. Voor het betere werk.
– Olypmus voicerecorder. Om tijdens mijn rondgang mijn gedachtes te verzamelen en interviews op te nemen.
– Apple iPod. Voor het beluisteren van een aantal podcasts tijdens de reis naar Hannover.
– bloggersbox. En al dit spul gaat in mijn Samsonite tas.

Bloggen, video, foto’s, podcast?
Bloggen zal ik op de Tulip stand doen en eventueel in het hotel. Ik zal dan ook regelmatig foto’s en video’s uploaden. De audio die ik onderweg opneem zal ik als podcast op deze blog publiceren.

Tag
Ik heb een paar tags die je kunt gebruiken voor het overzicht: cebit (ook postings van andere jaren) en cebit 2007. Ook de foto’s en video’s zal ik zo taggen.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

2 Comments

 1. Jeroen Speetjens

  Hoi hans,
  ik was vorige week op je lezing in barneveld bij de IT academy.
  leuk te lezen dat je ook naar de cebit gaat.
  wellicht zie ik je daar
  Gr,
  jeroen

  Antwoord
 2. Nico

  CeBIT 2009 heeft weer heel wat in petto.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This