Select Page

Bloggen vanuit Word 2007?

Ik zag bij Maarten Schenk dat hij een blogposting had gemaakt met Word 2007. Welnu, sinds ik die Sony Vaio heb (disclosure: ik heb een Sony Vaio met Vista Ultimate en Office 2007 in bruikleen gekregen van Microsoft) heb ik daar ook Word 2007 op, dus dat wil wel eens proberen.
Door op het Office icoontje te klikken in Word en dan New, kon ik kiezen tussen een nieuwe document opstellen of een nieuwe blogposting. Na het kiezen van blogposting kon ik mijn blogaccount configureren (via mt-xmlrpc.cgi) en was eigenlijk het belangrijkste al klaar.
Ik zit nu in een normal Word scherm en kan bij de tab insert vanalles toevoegen. Zoals links, plaatjes, Wordart, shapes , etc. Hmmm, tags invoegen zoals in LiveWriter wel kan zie ik niet. Ook de mogelijkheid om trackbacks in te geven zit er niet in (of mis ik iets?)
Een categorie toevoegen kan wel en normal zou ik ook een categorie moeten kunnen kiezen die ik al gebruik hier. Maar het lijstje is leeg. Misschien halt Word die op na de eerste posting?
Het plaatje dat je hier ziet als het goed is, heb ik met de handige snipping tool van Vista gemaakt. Je kunt met snipping gewoon van elke plek van je scherm een plaatje ‘knippen’ en dan opslaan. De opties bij het invoegen van het plaatje zijn legio. Man daar kun je veel aan instellen. Moet ik nog eens uitgbreider naar kijken. Net als al die andere zaken die je in kunt voegen. Alleen jammer dat die tags er dus niet bij kunnen.
Nou maar eens op publish drukken en kijken wat er allemaal gebeurt.

Update: Na het posting nog even wat opvallende zaken.
– de categorieën komen niet door.
– het pad naar het plaatje is niet correct. Er wordt nl. geen / achter de blogurl gezet (zelfde fout als in LiveWriter)
– krijg een foutmelding (zelfde als LiveWriter) dat er een conflict is met een plugin (comment challenge). Daardoor wordt de posting als draft gepubliceerd en moet ik dus handmatig de boel publiceren.
– de trackback-urls worden automatisch ingevuld op basis van de urls in de posting

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

  1. Marc

    Hans, je was me net voor met je update. Ik heb meerdere blogs zien experiementeren met Word 2007. Uiteindelijk krijg je het wel aan de praat, afgezien van sommige details, maar je kunt je dan gelijk afvragen, wat zou de toegevoegde waarde kunnen zijn? Ik vergelijk het een beetje met een video-camera waarmee je in principe ook kunt fotograferen. Waarom moet MS persé deze functionaliteit opnemen in Office? Ja, ik weet het antwoord wel, maar ik begrijp het eerlijk gezegd niet.

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This