Select Page

Berenschot op Second Life

Berenschot opent eind maart als eerste grote Nederlands adviesbureau een vestiging op Second Life. Op dit moment wordt druk gebouwd aan een uniek eiland in deze virtuele wereld. Het adviesbureau beschouwt Second Life als een aanvulling op de communicatie met klanten, relaties en (potentiële) medewerkers en gaat Second Life onder andere gebruiken voor de uitontwikkeling van innovatieve nieuwe concepten en daarmee het verkorten van de time to market.


Nieuw voor Second Life zijn allereerst de specifieke vorm van het eiland en verder het feit dat zakelijke en recreatieve elementen worden gecombineerd. Het Berenschot-eiland krijgt de vorm van een beer, waarbij de ogen meren zijn en als lastige hindernissen worden gebruikt voor de allereerste virtuele golfbaan op Second Life. In één van de oren bevinden zich beperkt toegankelijke maar ook openbare vergaderruimten voor virtuele ontmoetingen met klanten, collega’s en het Berenschot Young Professional Network.

Bezoekers kunnen op interactieve wijze kennisnemen van de diensten van Berenschot. Via virtuele presentaties en vaste contactmomenten met adviseurs krijgen zij inzicht in de mogelijke oplossingen voor hun vraagstuk. “Het is een aanvulling op het persoonlijke contact dat wij met onze klanten onderhouden,” aldus Luuk Verburgh, projectleider. “Wij willen hun blijvend het beste bieden en innovatieve wijzen van communiceren zoals Second Life die mogelijk maakt, horen daarbij.” Daarnaast is er ruimte voor ontspanning: golfen, waterscooteren in de jachthaven en een rondrit per golfkar. Een zeilschip biedt mogelijkheden voor ontvangst van gasten en een rondvaart boven het eiland.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

2 Comments

 1. Marc

  Afkeuren doe ik het zeker niet, maar het verbaast me wel moet ik eerlijk zeggen, als ik dit soort berichten lees. Ik vraag me dan echt af of een bedrijf zich wel stevig verdiept heeft in de huidige infrastructuur van SL. Ik heb er een maand fanatiek rondgelopen en rondgekeken en heb het zelf even helemaal gehad met de performance. Continu lags, continu onderhoud-intervals, langdurige opbouw van graphics, et cetera.
  Daarnaast komen er steeds meer berichten over alternatieven (zoals Outland Online) die SL wat graphics en infra betreft zwaar zullen gaan overtreffen. Met andere woorden, we staan aan de vooravond van een geheel nieuw 3D-web, waar SL wellicht straks niets meer dan een leerzame voorloper van is (geweest).
  Of bovenstaande op korte termijn allemaal waarheid wordt moeten we nog maar zien, maar toch, als investeerder zou ik nog eens een paar keer achter m’n oren krabben. Maar wie ben ik.

  Antwoord
 2. Hans Mestrum

  ha Marc, ik snap wat je bedoelt. Maar bedrijven die hun nek uit willen steken in dit verband vind ik interessant. En natuurlijk komen er betere omgevingen. Maar bedrijven die nu investeren in het opdoen van ervaring vind ik dapper en ik vind het getuigen van visie. De meeste bedrijven weten nog niet dat dit soort omgevingen er gaan komen.
  Ik ga ook eens kijken naar outline online.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This