Select Page

Onderzoek wijst uit: corporate blog heeft positieve uitwerking op de reputatie van het bedrijf

Een tijdje terug heb ik meegedaan aan een onderzoek van VODW Marketing. Anke Huiskes van de TU Twente ging op zoek naar de mening van de consument over corporate bloggen. Het resultaat is niet verrassend, maar toch goed om te noemen. Aangezien er nog veel bedrijven met angst en beven naar het bloggen kijken, er niet aan willen of durven te beginnen of er gewoon niet over na (willen?) denken.
Het advies uit het rapport luidt:

‘Bedrijven in Nederland moeten  niet afwachten, maar een pro actieve houding aannemen richting de consument en een goede, passende blog starten!’


Er zijn volgens het onderzoek 3 soorten corporate blogs: de zakelijke, de opiniërende en persoonlijke blog. Volgens de respondenten laat een bedrijf met een blog zien dat ze (in volgorde van relevantie):

 • innovatief is,
 • inspeelt op de kansen in de markt,
 • goede toekomstvisies heeft
 • expert is op haar vakgebied.

Lezers krijgen hierdoor meer bewondering voor het bedrijf. Bedrijven met een corporate weblog worden daarnaast gezien als consument gericht doordat ze toegankelijk zijn, gemakkelijk contacten leggen en persoonlijk communiceren. Ook worden deze bedrijven gezien als transparant doordat ze met een weblog inzicht geven in de bedrijfsvoering/ cultuur. Op die manier bieden ze toegevoegde waarde voor de consument.

Lees het volledige persbericht (.doc)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

4 Comments

 1. Ton Zijlstra

  Ah, leuk dat het is verschenen nu. Elmine is er nog voor geinterviewd.

  Antwoord
 2. Mark Nijssen

  Leuk onderzoek en mooi te horen dat het eens is onderzocht. Een van de achterliggende aspecten is The Logic of the gift, waarbij er iets vrijelijk wordt weggegeven ter verbetering van de relatie. Dat is natuurlijk precies wat er hier ook plaats vindt.

  Antwoord
 3. Hans on Experience

  Return on Blogging

  Nieuw model van ROI op corporate bloggen Je zult je misschien afvragen: waar is die Hans nu eigenlijk? D’r komt hier zo weinig op die blog. Ja, dat komt dat ik me aan het verdiepen ben in het fenomeen ROI met betrekking tot weblog. Return on Blogging …

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This