Eyetracking onderzoek zoekmachines

 
 

Oogbewegingen van een persoon op zoek naar informatie op een pagina met zoekresultaten.

 

Oogbewegingen van een persoon op zoek naar een transactie.

Mooi onderzoek. Vooral de plaatjes geven duidelijk weer waar bezoekers van searchengines op letten. Het onderzoek: Eyetracking onderzoek zoekmachines (pdf) van Checkit laat mooi zien hoe de oogbewegingen zijn van mensen die zoekmachines bezoeken. Boven zie je een tweetal plaatjes uit het onderzoek. Het laat zien waar mensen kijken als ze op een pagina komen. Hoe hoger de bergen des te langer een persoon gekeken heeft. Er is dus duidelijk verschil tussen zoekers en kopers.
De gemiddelde kijktijd is 10 seconden en per resultaat is dat 1,1 seconde. Dit betekent dus dat je zoekresultaat in een flits met de consument moet kunnen communiceren.

Maar wanneer klikt iemand nu door?
Ook dat is onderzocht. Er blijken 7 motieven te zijn om door te klikken op een zoekresultaat:

– betrouwbaarheid en bekendheid van een website of organisatie
– hoge positie suggereert betrouwbaarheid en actualiteit
– aanwezigheid van de zoekterm in het zoekresultaat
– producten kunnen vergelijken of gebruikerservaringen kunnen lezen
– (indirecte) prijsinformatie (vooral trefwoord: goedkoop)
– vermelding dat er een ruim aanbod is
– vermijden van opdringerige resultaten (uitroeptekens, hoofdletters)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This