Select Page

Brandmanagement in NOS Journaal

Carl Mangold, blogger op Marketingfacts was afgelopen dinsdag in het NOS Journaal. Hij had het daar over brandmanagement.

Overigens kwam in deze uitzending ook UPC aan het woord. Zij hebben het luisteren naar ontevreden klanten gestroomlijnd. Tijdens het ANP Pers seminar hadden ze het daar al over.
Carl eindigt met een ijzersterke tip:
Met brandgagement kun je klagers vóór zijn, door juist je tevreden klanten een podium te bieden.
Hieronder tref je de uitzending van het NOS Journaal aan. Mocht je de video niet af kunnen spelen, dan is er ook een rechtstreekse link naar de video.

Op tientallen sites staan ervaringen, kritieken en recensies van consumenten over producten en diensten. De producenten en verkopers van die producten en diensten mengen zich nog nauwelijks in de discussie online. Maar daar komt verandering in.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This