Aanschaf hard- en software naar recordhoogte

De verwachtingen ten aanzien van de ICT-bestedingen voor het komende jaar bereiken een nieuw hoogtepunt. Dat concludeert Ernst & Young in de ICT Barometer van februari 2007. Bijna de helft (49 procent) van de managers en ICT-professionals voorspelt dat het ICT-budget zal groeien. Een jaar geleden was dit nog maar een kwart.
Voor het komend jaar denken vier op de tien ondervraagden dat de uitgaven voor hardware stijgen. Slechts 13 procent verwacht een afname. Bijna de helft (48 procent) denkt het komend jaar meer geld uit te geven aan software. Slechts 7 procent voorspelt een daling.
Bijna de helft van de ondervraagden verwacht dat het ICT-budget de komende 12 maanden blijft groeien. Slechts 11 procent voorziet een daling. Het optimisme bereikt dus een nieuw hoogtepunt. Naast de recordstijging voor hard- en software ziet ook een fors aantal van de ondervraagden (23 procent) dat de investeringen voor de inhuur van externe ICT’ers ook in de afgelopen 2 maanden is blijven toenemen. De groei wordt binnen alle sectoren verwacht, zowel binnen het MKB als binnen grotere ondernemingen. Het groei/afname-cijfer van de eigen ICT-afdeling is al sinds april 2006 op het zelfde niveau, 17 procent van de bedrijven ziet groei en 9 procent een afname van interne ICT’ers.

Download ICT Barometer februari 2007 (pdf)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This