Select Page

Johan Schaberg: over ondernemerschap, betekenis en zin, en het leven

Johan Schaberg: over ondernemerschap, betekenis en zin, en het leven

Jorrit Timmermans (zijn weblog) van The Project Network, waar ik volgende week een lunchafspraak mee heb, interviewde Johan Schaberg.

“Johan Schaberg was in 1980 medeoprichter van de Wolters Schaberg Groep, dat hij in zeven jaar opbouwde tot een groep van circa 50 bedrijven en 7000 medewerkers. Vervolgens gaf hij leiding aan Blydenstein-Willink, een Twents textielbedrijf dat in moeilijkheden verkeerde. Met een kapitaalinjectie en grote persoonlijke inzet hielp hij het bedrijf uit de problemen. In 1995 leed hij zelf schipbreuk bij een verpakkingsgroep die té noodlijdend bleek.

Een lange sabbatical periode leidde tot herwaardering van zijn persoonlijke leven. Hij zeilde veel en volgde opleidingen in mediation en coaching. Johan Schaberg is momenteel partner van Top Executive Care, een management adviesbureau dat zich richt op blijvende verandering van organisaties met als middel coaching en trainen van topmanagers en topprofessionals. Daarnaast is hij columnist bij het NRC Handelsblad.”

Deze video raakte me. Het laat namelijk meer zien dan alleen maar buitenkant, winstoptimalisatie, werken met het hoofd. Wijze woorden met diepere betekenis. Over zin en energie. Over helden die niet aan de top staan. Over tegenslagen als opening. Het met waardigheid kleiner worden en zwakker is moeilijker dan het groot en sterk worden, zegt hij.

De link naar de video in YouTube

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

2 Comments

 1. Huub Koch

  Mooie filmpjes zijn dat toch van The Project Network.

  Antwoord
 2. Raimo van der Klein

  Hi Hans,
  Dank je wel voor dit filmpje. Getuigd van vertrouwen om er zo in te zitten.. Prachtig.
  Meaningful!

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This