ICT-management positief over investeringen

TNS Nipo heeft onderzoek gedaan in het primair en voortgezet onderwijs onder het ICT management. Dit in opdracht van Stichting ICT op School. Het rapport is te downloaden (pdf). De voornaamste conclusies zijn:

– Het kennisniveau van leraren is de afgelopen jaren voortdurend verbeterd.
– Het gebruik van computers door leraren in het basisonderwijs stijgt nog steeds. Het aantal leraren dat computers gebruikt in het voortgezet onderwijs stabiliseert en blijft daarmee aanmerkelijk lager dan in het basisonderwijs.
– Nog steeds beschikt het grootste gedeelte van de scholen over een ICTbeleidsplan.
Het gebruik van dit plan neemt echter niet toe maar is stabiel (primair onderwijs) of lijkt af te nemen (voortgezet onderwijs). Het percentage scholen met een meerjarig ICT-financieringsplan blijft stabiel op een redelijk
hoog niveau te liggen.
– De tevredenheid over beheer en onderhoud van computers is de laatste jaren sterk toegenomen. Dit jaar lijkt de tevredenheid zich te stabiliseren. Over de ICTvoorzieningen is men positief.
– Het stimuleren van het gebruik van computers in de klas, het gebruik van ICT voor kwaliteitsverbetering van onderwijs, de internetaansluiting, scholing van leraren en gebruik van ICT voor achterstandsleerlingen vormen zowel in het primair als in het voortgezet onderwijs de belangrijkste aandachtsgebieden.
– Het verbeteren van vaardigheden en kennis van ICT onder leraren verdient volgens het ICT-management in de nabije toekomst hoge prioriteit.
– Een op de vier scholen heeft een beleid gericht op het voorkomen van lichamelijke klachten als gevolg van computergebruik. Een op de drie basisscholen is van plan beleid te ontwikkelen op dit gebied. Bij het voortgezet onderwijs ligt dit aandeel op een kwart.
– Scholen in het primair onderwijs hebben dit jaar de grootste behoefte aan directe deskundige hulp als de computers of het netwerk haperen. In het voortgezet onderwijs is de behoefte aan een (beter) leerlingenadministratiesysteem het grootst.
– Het belang van Ict op School bij het leveren van een bijdrage aan computergebruik in het onderwijs is sterk gestegen.
– De naamsbekendheid van Ict op School is gestabiliseerd in het primair onderwijs.
Bij het voortgezet onderwijs lijkt de naamsbekendheid nog steeds te groeien. De website geniet de grootste bekendheid bij beide onderwijstypen.
– De waardering van Ict op School is sinds 2002 toegenomen en wordt beoordeeld met een ruime voldoende.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?