Select Page

Hittail: de Long Tail van zoekopdrachten

Een paar weken terug kwam ik een tool tegen op Marketingfacts.nl die ik hier ook heb ‘draaien’, namelijk Hittail. Het is een gratis tool waarmee je je Long Tail van de zoekopdrachten van bezoekers inzichtelijk kunt maken. Je krijgt ook suggesties op welke woorden of zoekopdrachten je je kunt gaan richten. Ik heb het pas een paar weken draaien, dus er zitten nog niet zoveel woorden in. Maar toch vind ik het interessant genoeg om er hier over te bloggen. Hoe het werkt wordt in een soort screencast uitgelegd.

 

Dit zijn mijn gegevens tot nu toe:

Top ten keywords are 18.8% of all your search traffic.
Long tail keywords are 81.2% of all your search traffic.
Total unique keywords collected: 539

Als je op het plaatje klikt krijg je een klein gedeelte te zien van mijn hittail. Op de lijst van suggesties staan nu 16 zoekopdrachten. Daar zou ik dus meer aandacht aan kunnen gaan besteden. Maar of ik dat ga doen betwijfel ik. Ik schrijf namelijk over onderwerpen waar ik zelf over wil schrijven, over wat me bezig houdt of wat ik tegen kom. En om dat nu geforceerd te gaan doen omdat een programmaatje dat aangeeft…..Nou nee. Maar toch wel een handig tootje om snel te zien wat er gebeurt.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This