De Digitale Economie 2006

De Digitale Economie 2006 Het CBS heeft een omvangrijk rapport uitgebracht met als titel: De Digitale Economie 2006 (pdf). Een samenvatting:


“De investeringen door ICT-bedrijven stijgen weer. Ook de productie en toegevoegde waarde nemen toe. Dit herstel wordt vooral gedragen door de ICT-dienstensector. Deze verbetering is ook zichtbaar op de arbeidsmarkt. Eind 2005 was de vacaturegraad in de ICT-sector twee keer zo hoog als in de hele economie. Vooral de computerservicebureaus zoeken veel mensen. Het aantal mensen dat belt via het vaste net neemt af. Steeds meer mensen bellen alleen nog mobiel, of kiezen voor telefonie via internet of de kabel. Het Nederlandse MKB scoort internationaal hoog qua ICT-gebruik. Overheidsbeleid op dit gebied lijkt zijn vruchten af te werpen. Toch ligt het ICT-gebruik in het MKB nog altijd lager dan dat bij de grote bedrijven. De Nederlandse gemeenten bieden steeds meer diensten online aan. De waardering van overheidswebsites door bezoekers blijft echter achter. Maar liefst een kwart van de bezoekers geven overheidswebsites een onvoldoende. De globalisering wordt ook in de ICT-sector steeds belangrijker. Met name de opkomst van China is spectaculair. Dit land is momenteel wereldwijd de grootste exporteur van ICT-goederen.”

Download het rapport: De Digitale Economie 2006 (pdf)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This