Select Page

Vraagje: hoe volg je nu al dat ‘getag’?

Wat ik me nu afvraag is: hoe volgen we nu dat blogtikkertje? Het is natuurlijk razend interessant te zien hoe snel dit fenomeen dat startte bij Erno, zich door de blogosphere verspreid en waar de vertakkingen uit komen. Maar hoe volgen we dat? Hoe kan ik de sporen zien? Dus hoe ziet de de blogosphere van dit spel eruit. Ja we hadden natuurlijk allemaal dezelfde tag kunnen gebruiken voor Technorati, maar dan nog zou dat niet optimaal zijn. Want niet iedereen gebruikt tagging. Het zoeken op een bepaald woord of een url is ook niet optimaal, aangezien niet iedereen dat woord of die url gebruikt heeft.
Het zou prachtig zijn als we visueel zoiets in beeld kunnen brengen met de links erbij. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor dit fenomeen maar ook voor andere zaken.
Hoe volg je een spoor door de blogosphere? Heeft iemand ideeën? Of kan iemand iets bouwen? Laat je gedachten er eens over gaan. Ik hoor het graag.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

6 Comments

 1. Willem

  Ik heb dezelfde vraag gisteren al bij Erno neergelegd. Ik denk dat MindManager of een treemanager hier goed werk zou kunnen doen. Maar ja, wie neemt daar de tijd voor?

  Antwoord
 2. Hans Mestrum

  Moet je dat dan ‘met de hand’ doen? Ik was ook al even naar del.ico.us aan het kijken, maar ik zoek iets waardoor dat ‘automatisch’ kan. Er is nl. een connectie tussen al die postings. Maar hoe rijg je die kralen aan de ketting?

  Antwoord
 3. Marc

  Goed punt Hans, vroeg me gisteren precies hetzelfde af. Ik heb er al een tijdje naar zitten zoeken, maar veel verder dan treemanager kom ik ook niet. En ja, dan wordt het toch echt handwerk. Even allemaal je 5 tags naar Erno sturen en dan aan Erno vragen of hij nog een paar (Kerst)dagen niets te doen heeft. Lijkt me niet de ideale oplossing. Ik heb wel de TechTag “TAG – jij bent m” gebruikt, maar dan nog, iedereen moet dan exact die tag gebruiken en iedereen moet dan ook Technorati gebruiken voor tagging. En dan nog, krijg je het dan wel grafisch in beeld?

  Antwoord
 4. Erno Hannink

  Bij de start was ik er mee begonnen op mijn Tag pagina. Maar door de blackout van de server gisteren waar enthousiasmeren.nl op stond is alles een beetje anders gelopen. Nadat de server weer online was is de backup van afgelopen maandag door de hoster terug geplaatst. Dus alle links en reacties, artikel, trackbacks…weg (zelf natuurlijk ook een backup van afgelopen weekend).
  Gisterenmiddag heb ik dat allemaal zo goed mogelijk zitten invoeren vanuit feedreader en de reacties in mijn mailbox. Maar ik heb alvast een start gemaakt http://www.enthousiasmeren.nl/enthousiasmerende-series/tag-jij-bent-m/ en ja allemaal met de hand want ik had nog geen betere oplossing.
  Iemand een automatische oplossing?
  Del.ico.us is ook een idee, nog steeds handwerk maar wel sneller dan links met de hand in WordPress plaatsen.

  Antwoord
 5. Frank Meeuwsen

  Hmmm…je zou tcoh al snel iets in maatwerk moeten bouwen. Waar ik aan denk is iets in de trant van
  – De RSS feed van het “startpunt” pakken (Erno dus)
  – De links in het juiste bericht oppikken via scraping en van die sites de RSS feed pakken.
  – Die weer in de gaten houden op specifieke strings (stokje, dingen, 5 dingen, doorgeven, getagd etc) in berichten en in die berichten 5 links vinden naar andere blogs (al zie ik nu soms al meer of minder links naar anderen gaan)
  – Enzovoorts
  Als je dat allemaal hebt kun je het in een soort structuur weergeven zoals bv http://www.liveplasma.com/ of inderdaad in MindManager

  Antwoord
 6. Erno Hannink

  Ondertussen staan er 310+ blogs in het overzicht (zie boven).

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This