Select Page

Snap van een link toegevoegd

Plaatje van een link
Ik kwam via de blog van Miel op Snap.com. Een mooie tool om te laten zien hoe de website eruit ziet onder een link. Als je met je muis over een link gaat wordt er een plaatje (snap) getoond van die betreffende link. Het mooie van deze service is dat het niet een algemeen plaatje laat zien, maar echt de pagina waar de link naar toe gaat. En in een behoorlijk venster zodat je je een beeld kunt vormen van de pagina.

Geen interne links
Daarnaast is het goed dat de interne links niet getoond worden, anders wordt het een erg drukken kermis. Overigens kun je ook aanpassingen maken in welke links je wel en niet wilt zien.
De installatie stelt niet zoveel voor. Een paar regels code (geen abonnement nodig en het is gratis) plakken en je bent klaar.

Techcrunch review
Ik heb al eens eerder een dergelijk service hier gehad, maar die vond ik niet zo mooi en veel te druk. Als je merkt dat het even duurt voordat het plaatje verschijnt, dan wordt er een ‘verse’ snap gemaakt. Het plaatje is dan nog niet voorhanden in de database. Techcrunch heeft het ook getest.

Wat vind jij ervan?

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

5 Comments

 1. Fred Zelders

  Hans,
  Kan IK (als bezoeker) die pop-ups ook uitschakelen?
  Ze voegen voor mij niets toe, ze maken de site onrustig en zitten in de weg (over de tekst heen)

  Antwoord
 2. Hans Mestrum

  Ha Fred,
  nee JIJ kunt die niet afzetten. Ik zal het eens doorgeven.
  Maar zoveel mensen zoveel zinnen 😉
  Ik heb ook al mensen gehad die het handig vonden of me vragen stelden hoe te implementeren.
  Het geeft sommige mensen even een kijkje op die andere site zonder er naar toe te hoeven gaan.
  Ikzelf vindt het wel handig.
  Als de plaatjes niet over de tekst heen mogen gaan, moet je niet over een link gaan. Dat heeft sowieso niet veel nut natuurlijk als je een tekst alleen maar leest. Daarnaast wordt het lezen in de webfeed natuurlijk niet beinvloed.
  Als je meer context wilt weten (en dus met de cursor over de tekst gaat voor de links) dan mag je ook iets verwachten (titel, en dit geval een plaatje).
  Maar ik ken jouw standpunt: KISS 😉

  Antwoord
 3. Fred Zelders

  Helder! En DANK!
  Ik zal ‘t proberen ‘te handlen’ 😉

  Antwoord
 4. Hans on Experience

  Snap vervelend of niet?

  Er is wat ‘afgesnapt’ dit weekend lees ik net. Lees Pierre’s posting: Please NO SNAP, en vooral ook de reacties daaronder en Willem’s bericht: Snap jij de boodschap? en ook die reacties zijn relevant. Waar gaat het om? Er is een min of meer handig feat…

  Antwoord
 5. Hans on Experience

  SNAP is back: maar nu kun JIJ het ook uit zetten

  Een tijd terug introduceerde ik een feature SNAP genaamd. Daarmee zie je de website die onder een externe link zit. Probeer maar eens bij het woordje SNAP in de eerste zin. Ik vroeg toen om reactie van de lezers. Daar kwam niet veel response op. Een&nb…

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This