Select Page

Jij bent ‘m…..getagged!

Ken je dat spelletje nog? Tikkertje…….Tikkie, Jij bent ‘m! Nee hoor ik niet, kruisje fingerscrossed. Of zoiets. Speelden we vroeger. Ik probeer het soms nog wel eens uit maar niemand doet met me mee smile_embaressed. Nou gelukkig heeft Erno daar iets opgevonden: Tag, jij bent ‘m. Tja en nu word ik even getagged door Huub. En nu moet ik 5 dingen vertellen die jullie nog niet weten. Nou daar gaat ie:

1. Ik heb vroeger in een jongeskoor gezongen als jongenssopraan. Cantasona heette dat en we waren beroemd. We maakten lp’s, traden op voor radio en tv en gingen naar het buitenland. Het had allemaal met de Heilige Mis te maken. Ik sta hier met zo’n kort broekie aan op de achterste rij van de jongens, 3e van links (ja met die zwarte haardos en bril).

 

2. Daarna heb ik in het Herenkoor dat achter die jongens staat meegezongen als countertenor. Als wat…? Ja Countertenor. Dat is een hoge mannenstem, je kunt dat vergelijken met een vrouwenalt. Vroeger waren dat castraten. Nee, gelukkig heb ik dat lot niet hoeven ondergaansmile_regular. Gewoon een opleiding voor gehad om zo hoog te kunnen zingen.

 3. Ook heb ik op de buhne gestaan in een heuse musical: Gaia. Bij het Brabants Muziek Theater. Ik had daar een hoofdrolletje als expeditielid. Moest met een zender op mijn rug het oerwoud doorgronden en kwam daar allerlei Disneyfiguren tegen. We hebben daarmee opgetreden in de schouwburg van Den Bosch (2x), Eindhoven, Helmond, Veldhoven en nog een paar die ik niet meer weet.

 

4. Effe denken…..Oh ja, ik heb ook nog 10 jaar als leraar voor de klas gestaan in Schijndel, Oirschot en Oss. Dat heette toen nog de LTS. Ken je dat nog? Ik gaf daar Nederlands, Wiskunde, Informatica en Remedial Teaching aan Anderstaligen.
5. Wat hele diepe indruk op me gemaakt heeft is mijn bezoek aan Oost-Berlijn een week voordat de muur viel. Ik was daar niet voor vakantie, maar om een cursus te geven bij Charitou volgens mij. Een heel groot ziekenhuis. Het was een bijzondere ervaring. Heel donkere avonden daar, met aan de andere kant van de muur een zee van licht die je over de muur zag komen. De spanning was voelbaar en je werd overal gevolgd door mannen in lange jassen. In het ziekenhuis moest elke deur ontgrendeld worden (ja zelfs de wc kon je zo niet in). En overal moest er iemand met je mee. Als trainer mocht je ook zeker niet bij de cursisten zitten, maar bij de belangrijke mensen.

Zo, nou kan ie wel weer. Eens kijken welke 5 mensen ik zal tikken…. uhhh taggen….
Ha Henk Jan, Willem, Ton, Marc, Frank GETAGGED!

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

5 Comments

 1. Huub Koch

  Heel leuk om te lezen Hans, en wat grappig dat zingen en bloggen blijkbaar een onderhuidse verbinding hebben. 😉

  Antwoord
 2. Willem Karssenberg

  Geweldig!
  Ik moet hier wel even tijd voor nemen, maar ik zal het stokje overnemen…

  Antwoord
 3. Erno Hannink

  Dit is nog leuker dan ik had verwacht.
  Leuk dat zingen ook verbind.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This