Select Page

Al je content bij elkaar in ziki

Hoe vond ik ziki?
Via Marjolein Hoekstra kwam ik terecht bij ziki.

Ziki verzamelt al je content?
In ziki  kun je bijna alles stoppen wat een webfeed heeft. Bezoek mijn ziki maar eens. Je blogpostings, video’s,foto’s etc. worden keurig bijgehouden. Voordeel daarvan is dus dat je al jouw content bij elkaar hebt op één pagina. Bezoekers kunnen de postings ook lezen. Daarmee is het dus ook een soort reader. Daarnaast haalt ziki de statistieken uit feedburner en technorati, waardoor je de authoriteit van een weblog kunt zien. Als je de reactie die je ergens geeft in coComment bijhoudt, kun je die natuurlijk ook laten zien.Met ziki kun je social networken
Via tags en allerlei andere zoekmechanismes weer mensen vinden die interessant zijn. En natuurlijk kun je die weer toevoegen aan je netwerk of op je reading list zetten. Je groepen waartoe je behoort kun je ook ingeven en zo krijg je dan bijvoorbeeld een LinkedIn en OpenBC button. De Skypebutton geeft aan of je online bent en als je er op klikt wordt Skype opgestart. Je ziet je laatste bezoekers (als ze in ziki zitten) en je kunt zien wie er in je community zitten of je hebben toegevoegd.

Archives, tagclouds en feeds
De tags worden automisch gegenereerd op basis van je content en kun je zelf ook invoeren. Uiteraard zijn er archieven van eerdere postings, video’s etc. En je ziet dan ook de tags die daar weer bij horen in de kantlijn. Een mooie tagcloud brengt alle tags over al je content in beeld.
Alles heeft weer een webfeed en zelfs opml van alle content bij elkaar ontbreekt niet.

Nog veel meer
Je kunt nog veel meer toevoegen, zoals maps en events. Maar dat heb ik nog niet uitgeprobeerd.

Wie zitten erachter en wat is hun concept?
Dat kun je mooi hier lezen of op hun blog.

Mooi spul. Als je nu nog een mogelijkheid hadden om het hele zaakje in html te krijgen, dan zou dat een mooie homepage kunnen zijn. Ik zal dat eens doorgeven als tip.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

3 Comments

 1. Petra Moes

  hans, ik ben ook even aan het spelen geweest in ziki (http://www.ziki.com/people/petra) , maar heb wat vragen, misschien kan jij me op weg helpen?
  Ik schrijf ook als gastschrijver op blogs, hoe krijg ik alleen mijn eigen content van deze blogs bij mijn postings? En hoe krijg jij je comment op blogs daar? en nu ik toch bezig ben: ik snap niet helemaal wat ze nou bedoelen met hun welcome offer (mijn engels is redelijk, maar toch HELP wat zeggen ze nou eigenlijk?). hoor graag. petra

  Antwoord
 2. Hans Mestrum

  Hallo Petra,
  jouw content uit andere blogs? Hmm da’s lastig, want je kunt natuurlijk die webfeed niet gebruiken. Nee volgens mij gaat dat dus niet.
  Mijn comments haal ik via de webfeed van coComments binnen.
  Het Welcome offer is inderdaad onduidelijk. Daarom heb ik het ook niet gedaan. Ik kreeg er zojuist vanuit Ziki wel een vraag over. Dus hopelijk wordt het dan duidelijk. Ik zal het antwoord dan hier melden.

  Antwoord
 3. Hans Mestrum

  Hoi Petra, ik heb antwoord. Het Welcome offer is een gratis aanbieding voor de eerste 10.000 die er gebruik van maken om gepromoot te worden in de zoekmachines. Ze kopen dan voor $10 add in bijv. Google voor je ziki pagina. Je kunt daar dus gerust aan meedoen. Het vinkje zetten is voldoende.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This