Select Page

Wat vind jij van mijn del.icio.us lijstjes?

del.icio.us lijstjes
Fred stoort zich aan mijn postings met del.icio.us links. Dat zijn dus artikelen e.d. die ik opgeslagen heb in mijn online del.icio.us archief. Die worden dan automatisch hier in mijn blog neergezet. Ikzelf vind dat soort berichten juist wel handig, omdat ik dan kan zien waar iemand mee bezig is. Even snel scannen en als het interessant is door klikken. Maar je zou natuurlijk ook gewoon de webfeed van del.icio.us kunnen nemen en die lezen. Ja dat doe ik bij sommige mensen ook wel. Eigenlijk maakt het mij niet zoveel uit of die postings met links ertussen staan. Ik hoef ze niet te lezen, ik MAG het.

Linken naar elkaar
Overigens wordt op de blog Knowlegde Cafe ook een heerlijke discussie gevoerd met de veelzeggende titel: How blogging doesn’t matter. Dat gaat over het linken naar elkaar zonder iets toe te voegen. Dit naar aanleiding van mijn posting met alleen maar een plaatje over bloggen. Past natuurlijk ook bij de discussie over dit soort lijstjes.

Wat vind jij
Wat vind jij van die postings met die links hier op mijn blog en dus in je webfeed? Storen ze je? Moeten ze weg? Of juist niet? Laat het me weten.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

7 Comments

 1. Fred Zelders

  Hans, bij jouw blog valt het heel erg mee hoor (en die had ik dus ook niet op het oog) want jij zet er nog een toelichting bij en zegt wat je er van vindt.
  Ik bedoelde eigenlijk de ‘kale lijstjes’ met alleen de in del.icio.us gebookmarkte link. Verder geen aanvullende info er bij.
  Er zijn blogs waar dagen achtereen ALLEEN MAAR van DIE LIJSTJES gepost worden zonder er maar één regel beschrijving bij te zetten.
  Ik vind dat er verschil is tussen een post en ZO’N lijstje. Omdat het alleen een bookmark is kom je er pas als je doorklikt achter waar het echt over gaat (uitzonderingen daargelaten).
  Een post (of summary in de feed) onthult meteen veel meer over waar het over gaat.

  Antwoord
 2. Marc

  Hier heeft niemand gelijk of ongelijk. Ik snap Fred, zeker voor wat betreft de lijstjes zonder enig commentaar. Maar het belangrijkste geef je zelf al aan, aan het einde van je eerste alinea, je MAG ze lezen. Laten we aub die blogger zijn of haar ultieme vrijheid niet afnemen voor wat betreft het wel of niet mogen posten van bepaalde info.
  Opnieuw komt hier de “intelligente RSS-reader” om de hoek kijken waar ik al zo lang over zeur. Als Netvibes of Feedraider of welke tool dan ook, keurig de postings “Links voor….” en “Links for…” zou weten te skippen, dan zijn we klaar! Kunnen degenen die er een hekel aan hebben, die feature aanzetten en zien ze de lijstjes niet meer.
  Ten slotte, om op de vraag van Hans terug te komen, ik vind ze wel handig, ik lees ze ook en ben al op veel blogs via dit soort postings geweldig interessante dingen tegengekomen die ik anders had gemist.

  Antwoord
 3. Fred Zelders

  Hans/Marc,
  Voor alle duidelijkheid: Iedere blogger mag doen wat ie wil. Tuurlijk!
  DAT is bloggen zoals het bedoeld is. Daar zijn we het met elkaar over eens.
  De andere kant van het verhaal is echter ook waar:
  Brajeshwar, waar ik naar verwijs in de post waar deze discussie mee begon [ http://www.fredscapes.nl/2006/11/03.html#a1227 ]: Zet je lijstjes op een zijspoor pleaZe, zegt daar over:
  You’ll say that it is yours and that I’ve subscribed because I like you and I should not complain. But now is the web 2.0 world where the users have all the rights to ask you to think about us (the users) and your content is our content.“.
  Dus Marc zei het voortreffelijk: “Hier heeft niemand gelijk of ongelijk.“.

  Antwoord
 4. Mark Nijssen

  Hi Hans,
  Het was/is inderdaad een leuke discussie 🙂
  Ik vind je opmerking over delicious eigenlijk wel leuk. Delicious is de uitgewezen mogelijkheid om je links bij te houden (als je het over een persoonlijk scrapbook hebt). Blog’s zijn er om discussie te starten, delicious niet.
  Je delicious bijdragen op je blog zetten is wat dat betreft best een aardige. Het is een soort apart type post, die ik (vanuit het standpunt in m’n post) nog wel zou waarderen ook. Het is dan heel eenvoudig om ervoor te kiezen om dat type post wel of niet te lezen.
  Daarbij is het wel belangrijk om de posts qua uiterlijk/layout ook een bepaalde consistency te voorzien, die verschilt van de rest van de ‘reguliere’ posts.

  Antwoord
 5. Cheers

  Hans. Ik vind het geen probleem als er een beetje gelinkt wordt. Als ik een blog heb dat ik graag lees dan ga ik ook vaak door de linklijst heen in de verwachting dat de persoon die, die voor mij interessante blog schrijft ook wel blogs leest die ik mogelijk interessant vind.
  Door posts met links erin kom ik via via ook vaak weer nieuwe blogs op het spoor. En ken ik ze al dan is het alleen maar een herkenning. He wat goed die ken ik ook….
  Ik heb alleen wel eens mijn twijfel bij de grote hoeveelheid logs die op veel blogs verschijnen. Ik kan het niet meer bijhouden.
  Ik zou kan ook best wel een RSS reader willen hebben die uit veel blogs alleen die posts eruit haalt die ik interessant vind. Is dat er al??

  Antwoord
 6. Hans Mestrum

  Beste mensen, bedankt voor jullie input weer. Mijn conclusie: ik ga door met het aanbieden van del.icio.us links.

  Antwoord
 7. Pierre

  Reactie na de maaltijd: ik lees ze niet, stoor me er ook niet aan, lees er 99% van de tijd probleemloos langsdoor.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This