Select Page

Readers uit MyBlogLog community te zien

Communities
Ik vind bloggen e.d. een vorm van bezig zijn met communities. Daarom wil ik eigenlijk zoveel mogelijk van die community laten zien. Dat is lastig, in die zin dat je al gauw een kerstboom aan dingetjes links en rechts hebt staan. Dat doet weer afbruik aan het KISS principe. Maar toch drijft me iets steeds de kant uit om zoveel mogelijk van andere mensen te laten zien. Van mijn netwerkjes. Zwermen noem ik het altijd. Zwermen die ontstaan rondom een thema, interesse of tool.

MyBlogLog community
Zo is er ook een zwermpje MyBlogLog mensen. Dat zijn mensen die MyBlogLog gebruiken om te zien hoe lezers binnen komen, wat ze lezen en hoe ze weer weggaan (door op een link te klikken). Een heel interessante tool vind ik.
Welnu, die mensen die die tool gebruiken kunnen weer zwermpjes bouwen. Elkaar uitnodigen. Omdat ze (door middel van een fotootje) zien wie hun pagina bezocht heeft. Ik vind dat handig. Daarom heb ik aan de rechterkant die mensen die op mijn weblog zijn geweest en deel uit maken van de MyBlogLog community (ze hebben daar dus een (gratis) accountje) te laten zien. Door op een foto te klikken ga je naar hun pagina. Dan kun je dus zien van welke groepen ze deel uit maken, welke blogs ze hebben, welke contacten en een klein stukje van hun profiel.

Wat vind jij ervan?
Vind je zo’n lijstje met foto’s handig of juist niet? Zou je het er weer onmiddellijk afgooien of juist ook toe willen passen. Of vind je het maar gefreubel. Laat het me weten als je daar zin in hebt.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

2 Comments

 1. Willem Karssenberg

  Ik vind het leuk en heb me gelijk aangemeld. het sluit wel aan bij mijn verhaal van vannacht over: Hoe open ben jij zelf?
  Alleen, nu moet ik weer ergens iets bij gaan houden… Ik hoop dat ik die discipline op kan brengen!

  Antwoord
 2. Huub Koch

  Zelf ben ik ook al weer een tijdje bezig met dit soort tools. Toch zet ik ze niet altijd in mijn blog omdat ik merkte dat ze het functioneren van bijv. typepad aardig kunnen verstoren of de layout oprekken en in de war gooien. Wat ik wel aardig vind is die ZIKI die je laatst noemde, gewoon al die Communitytools bij elkaar zetten, voor wie het allemaal wil lezen.
  Over openheid gesproken: Las onlangs in de krant nog een stuk over een amerikaan die verdacht werd door de CIA van terroristische activiteiten, maar onschuldig bleek. Toch werd hij nog steeds afgetapt en gevolgd, etc. Die is toen alles van en over zichzelf online gaan zetten, zijn huis vol webcams, laptop met wireless en mobilephone met video en geluid, alle activiteiten van de dag op zijn blog, en een hele batterij van dit soort shared tools erbij. Kijk als je dan toch niets te verbergen wil hebben schiet dit al een heel eind op, lijkt. Want is niet alles wat je op wat voor tool online zet niet onderdeel van ‘beeldvorming’…

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This