Oh ja, ik heb er een weblog bij

Tja, niet iedereen vindt dat ik op deze weblog prive-zaken moet zetten, zoals foto’s of filmpjes en mijn politieke voorkeur moet laten blijken door middel van video’s. Vandaar dat er nu ook een weblog is waar mijn persoonlijke noot niet zal doorklinken. Ik speel daar slechts corporate muziek (wat dat dan ook is). Die weblog vind je op: http://www.hansonexperience.com/tulip en de webfeed is http://feeds.feedburner.com/HansOnExperienceForTulipComputers
Niet dat daar nu al zoveel fresh content staat maar dan weten jullie me daar in ieder geval alvast te vinden. Wat ik daar ga schrijven zal vooral te maken hebben met zakelijke trends e.d. met betrekking tot de markten waar Tulip en zijn bedrijven zich in bevinden. Veel zal ik dubbel posten. Hier en daar. Maar bespiegelingen, persoonlijke ontboezemingen e.d. zul je op die nieuwe blog niet vinden. Dan hoef je je er niet aan te storen daar en hebben we geen discussie over wat wel en niet zakelijk is. Sinds gisteren is hij in de lucht en heb ik in ieder geval al 4 lezers.
Hier zal dus niks veranderen. Want wat je hier leest dat houdt mij bezig. Ik splits me hier dus niet. Ik blijf hier gewoon doen wat ik deed.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

12 Comments

 1. peppylady

  Gelukkige Dankzegging ben ik Peppy en het leven in Noord-Idaho en voor mijn Donderdag Dertien ga ik rond bloghoppen en vind nieuwe blogs en maak een lijst van hen. Af en toe heb ik zelfs tegenkwam blogs die ik op een regelmatige basis las. Het geeft anderen een kans om andere blogs te bezoeken. Het uw meeste onthaal om te komen en mijn blog te bezoeken en kop te hebben een koffie en vrij te zijn rond te kijken.

  Antwoord
 2. Willem Karssenberg

  Wat heb ik gemist? Door welke video heb jij je politieke voorkeur laten blijken? Heb je net als ik een shoot gedaan toen je eigen stem uitbracht?
  Klopt het dat alles wat je op “dat andere blog” plaatst in ieder geval ook hier neerzet zodat jouw fans alleen maar deze hoeven te volgen, of gaan we hier dingen misen die je alleen maar “daar” neerzet?

  Antwoord
 3. Hans Mestrum

  Ha Willem, ik heb een paar dagen geleden een paar D66 videos geplaatst.
  Mooi dat je over fans praat 🙂 Wat ik waar neerzet weet ik nog niet precies.
  Deze plek hier is in ieder geval mijn plek. Dus als je mij wilt ‘ontmoeten’ kun je gewoon hier blijven.

  Antwoord
 4. Fred Zelders

  “… Hier zal dus niks veranderen. Want wat je hier leest dat houdt mij bezig. Ik splits me hier dus niet. Ik blijf hier gewoon doen wat ik deed.” ==>> Dat betekent dat ik DEZE blog in ieder geval blijf volgen.
  Maar een blog met “corporate muziek” … daar moet ik eerst nog eens goed over nadenken of ik dat wel wil volgen.

  Antwoord
 5. Hans Mestrum

  Hoi Fred,
  fijn dat je me HIER blijft volgen. Maar ik hoop dat je ook de andere weblog eens wilt bezoeken.

  Antwoord
 6. Henk-Jan Winkeldermaat

  Ik weet niet wat het is, maar ik krijg hier geen fijn gevoel bij. Alsof er iets van bovenaf wordt opgelegd en jij je daar maar naar moet schikken. Misschien lees ik het niet goed. DIT is jouw blog (wat je zelf al zegt) en dat blijft ie ook voor mij. Ik heb het gevoel dat de blogosfeer de spiegel steeds vaker krijgt voorgehouden door de corporatesfeer, met vervelende uitwerkingen. Men wil meer controle. Of zoiets. Persoonlijk, menselijk wordt vaak verward met niet zakelijk, onprofessioneel.

  Antwoord
 7. Huub Koch

  Sluit me aan bij Henk-Jan. Ik neem aan dat alles duidelijk is met deze zin uit het nieuwe blog:
  Deze weblog is ontstaan na de beslissing van de directie van Tulip Computers om informatie die betrekking heeft op of relatie heeft met Tulip en informatie die meer betrekking heeft op mijn persoonlijke kijk op zaken te scheiden.
  Hoewel jouw blog een lichtend voorbeeld is van ‘gemengde content’ kan ik me ook voorstellen dat Tulip op een gegeven moment minder met ‘Mengvoeders’ heeft. Al is het natuurlijk vooral aan je publiek om dat te bepalen, maar soms kan zoiets ook opeens gebeuren doordat een grote klant zijn afkeuring laat blijken, het een en ander te liberaal vindt, te new blogo, agey, etc.. Resultaat: Angst voor omzetverlies en dus maatregelen. Op zich wel vreemd dat dit NU pas gebeurd.
  Zolang dit blog gewoon blijft zoals altijd dan lijkt het me geen punt om er een slash achter te zetten voor het politiek correcte gedeelte, al vraag ik me wel af of je dat dan niet beter onder een andere blog en domeinnaam kunt doen, want slashje weg en de ongenode kijker komt toch weer bij de Mengvoeders… 😉
  Op zich ooki wel weer een aardig punt om over te discussieren, nl. waar gebruik je je blog voor. Zelf zit ik ook te denken aan een blog naast mijn huidige blog om veel meer tips gericht op klanten op te gaan zetten. Niet omdat Mengvoeders niet zouden kunnen werken, maar vooral voor de overzichtelijkheid. Een soort van rubrieken. Je hebt een tijdschrift (De hoofdsite) en daaronder hangen rubrieken, columns, etc. op aparte blogs, kun je er meteen heen surfen, naar je favoriete stukje.
  Wat denk jij, is dit wellicht ook een kwestie van redactionele punten op de i?

  Antwoord
 8. Huub Koch

  Hee Hans, Had net een posting gedaan en die is nu opeens weg. Kun je me daar over mailen?

  Antwoord
 9. Hans Mestrum

  Hoi Huub, mooie term: Mengvoeders 🙂 Aardig idee om verschillende blogs te hebben over verschillende rubrieken. Maar ik vrees dat dat een heel karwei wordt omdat allemaal bij te houden qua beheer e.d. Ik merk dat nu al met 2 blogs. Trouwens, er zijn toch categorieën en tags? Die kunnen lezers gebruiken om precies daar te komen waar ze willen zijn. Ik merk dat die tags ook heel veel gebruikt worden. Mensen lezen niet wat ze niet willen lezen. Ze slaan dus gewoon die berichten die niet relevant zijn voor ze over, maar krijgen toch wel een glimp mee van de context. Bij aparte blogs krijg je dat niet. Dan ga je dus eigenlijk weer meerdere contexten creëren. Ik merk zelf dat ik dat niet prettig vindt werken. Zo zit ik me ook steeds af te vragen wat ik nu op mijn screencastingblog moet zetten en wat hier. Soms plaats ik de berichten zelfs ‘dubbel’. Ik denk dat we toe gaan naar 1 omgeving waarin je verschillende dingen kunt zien: video, boeken, muziek, tekst, je netwerk etc. Maar dan wel simpel, lekker KISS. Zoiets als VOX van Sixapart bijvoorbeeld aanbiedt.
  Maar je portal-gedachte kan ik wel volgen. Er moet ergens één ingang zijn vanwaar je vertrekt naar dat wat jij wil lezen/zien/horen.

  Antwoord
 10. Huub Koch

  Die portal gedachte is 1 deel van het verhaal. Het gaat in dit geval ook over wanneer je persoonlijke en zakelijke dingen mixt en wanneer niet. Ik zie bijvoorbeeld bij Laura Babeliowski dat ze op haar blog alleen maar haar tips-artikelen schrijft. Dat is een keuze die voor de doelgroep natuurlijk heel helder is en waar ik dus zelf ook aan denk bij nieuwe programma’s die ik aan het opstarten ben. Anderzijds weet ik ook dat mensen veelzijdigheid, achtergronden, het persoonlijke veelal ook erg waarderen en het extra diepte geeft aan jou als mens en blogger en professional. Als ik op mijn persoonlijke marketingstoel zit dan spreekt de benadering van Laura me aan. Als ik op de ‘Als de leuning beweegt’-stoel zit dan kun je alle kanten op en is het dus een kwestie van wat goed voelt en wat bij je past. Misschien is die portal gedachte, ala Vox, maar dan anders, wel de ingang!

  Antwoord
 11. Huub Koch

  O ja, Mengvoeders vindt ik ook zo’n vreselijk mooie term, heeft met Feeds te maken natuurlijk, maar ik heb hm van Theo Maassen en de conference over het afscheid van een collega bij Mengvoeders United. Het laatste woord uitgesproken als Uni-tet.

  Antwoord
 12. Leon van Bokhorst

  Ik heb werkelijk nog nooit aan Tu-lip pjoeters gedacht bij het lezen van dit blog (lees dan ook zeer selectief). Het corporate muziekblogje zal waarschijnlijk in den toekomst met het badwater worden weggeworpen (zoals een goed corporate blog betaamt). 😉
  Nog meer succes met DIT blog iig!

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This