Harvard training in Second Life (mijn screencast)

Harvard training in Second Life (mijn screencast)

Ik hoorde van Ton Zijlstra dat Harvard ook cursus geeft in Second Life. Ik heb me vorige week aangemeld in Second Life en ben dus eens gaan kijken. Van mijn ervaringen heb ik een korte screencast gemaakt, die je hieronder vindt. Ik heb begrepen dat er ook regelmatif een soort life sessie plaats vinden. Toch eens in de gaten houden. Ik ga als ik wat meer tijd heb eens uitgebreider kijken naar training en Second Life. Ik denk dat we daar mee van gaan zien.

De link naar de video.
De Windows Media Version (wmv) file.
Ik heb hem ook eens op mijn video ipod bekeken. Leuk! Je kunt de ipod video file in deze posting downloaden. Of je abonneren op mijn screencasting webfeed.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

4 Comments

 1. Screencasting and Video Podcasting

  Harvard training in Second Life (screencast ipod versie)

  Ik hoorde van Ton Zijlstra dat Harvard ook cursus geeft in Second Life. Ik heb me vorige week aangemeld in Second Life en ben dus eens gaan kijken. Van mijn ervaringen heb ik een korte screencast gemaakt, die je hieronder…

  Antwoord
 2. zingg akami

  Kijk ook eens op de NMC campus rond. Daar is heel veel info te zien over education/training in SL. Ik heb ook nog een notecard met veel info over verschillende plekken in Second Life waar trainingen of lessen worden gegeven of waar op een andere manier, die veel beter past bij een virtuele wereld, wordt onderricht. Ik vind zelf de Harvard omgeving te traditioneel; gewoon een klaslokaal waar je zoals in RL naar een docent luistert. Daar zijn toch veel betere opties voor te verzinnen in een virtuele wereld? Mijn hart gaat meer uit naar plekken zoals Svarga (ecologisch klimaat), of het centrum waar je leert over hartruis 🙂 Of natuurlijk de virtuele omgeving die een weergave gaat worden van Shakespeares wereld natuurlijk! (http://secondlife.reuters.com/stories/2006/10/18/prof-gets-funding-for-virtual-shakespeare-world/) Als je mij je avatar naam mailt, stuur ik je wat informatie door over onderricht/training etc in Second Life.

  Antwoord
 3. Hans Mestrum

  @zingg akami: Bedankt voor je reactie. Ik heb je ondertussen een mailtje gestuurd met mijn avatarnaam. Ik ben heel benieuwd en laat me graag onderdompelen in Second Life. Ik zag dat jullie een weblog hebben en ook virtuele rondleidingen geven in SL. Boeiend!
  Ik ben vooral geinteresseerd in de ‘onderwijskant’ van SL en hoe je een onderwijsomgeving bouwt. Moet je daarvoor kunnen programmeren?

  Antwoord
 4. zingg akami

  Ja bouwen (en scripten) moet je wel voor dergelijke omgevingen. Afhankelijk van de gecompliceerdheid van je wensen zou je dat zelf kunnen (niet moeilijk wel tijds- en capaciteitsintensief) of uitbesteden 🙂 Enige tijd gelden was er een conferentie in Delft met als titel ‘Spelend leren in een virtuele omgeving’. Misschien zijn de ‘notes’ van deze dag nog on line te vinden? Anders praat ik je een beetje bij. Spreek je snel in-world.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This