Select Page

Forrester: Nederland kent zo’n 700.000 webloggers

Forrester heeft een rapport uitgebracht: Profiling European Bloggers waarin te lezen staat dat we in Nederland ongeveer 700.000 bloggers hebben. In totaal zijn er zo’n 4 miljoen actieve bloggers in Europa en dat betekent dat 3% van de Europese internetgebruikers blogger is.

Bloggers zijn gewild
Forrester onderstreept dat bloggers erg gewild zijn bij marketeers want ze zijn:
– jong
– early adopter van nieuwe technologieën 
– zware internetgebruikers

Karakteristieken:
De karakteristieken volgens het rapport:
– de meeste bloggers komen uit Zuid Europa (57% van de europese bloggers)
– early adopters
– actieve, multitasking internet surfers

‘Get active bloggers on you side’ zo schrijft Forrester. Om dat te bereiken moet je je wel aan de ‘spelregels’ houden zo staat in de uitgebreide samenvatting van dit rapport te lezen op Frankwatching.

Opvallend dat een gerenommeerd bureau als Forrester bezig is met het in kaart brengen van ‘de weblog wereld’ en het uitgebracht hebben onder de rubriek trends. Geeft in ieder geval aan dat ze het belangrijk genoeg vinden om daar hun tijd en geld aan te spenderen. 

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This