Dell in Second Life (screencast)

Dell in Second Life (screencast)

Nieuw verkoop- en marketingkanaal?
Steeds meer bedrijven openen een vestiging in Second Life. Ze willen er met mensen in contact komen, nodigen er hun klanten uit, organiseren (pers)conferenties of trainingen en verkopen er zelfs hun producten en diensten. Wordt Second Life een nieuw marketing- en verkoopkanaal? Ik denk het wel. Goed dus om in de gaten te houden. Zo kwam ik ook Dell tegen in Second Life.

Persconferentie van Dell in Second Life
Ze hebben er een eiland. Nou eigenlijk zijn het er meer. Een groepje eilanden bij elkaar. Ik las dat zojuist bij Neville Hobson. Hij was op een persconferentie georganiseerd door Dell. Jawel, in Second Life. In-world heet dat. Dus een virtuele persconferentie. CNET en Reuters waren er ook en kennelijk nogal wat andere influentials. Tegelijkertijd werd er ook een persconferentie gehouden in real life (zoals dat volgens mij heet).

Dell Islands
Ik heb even rondgekeken op die eilanden van Dell. Je kunt er komen door op Dell Island te zoeken in Second Life of deze coördinaten te gebruiken: 178,73,24. Je kunt er je eigen PC ontwerpen. Volgens Neville gaat het nu nog maar om een laptop die je alleen in de VS kunt aanschaffen. Maar dat worden er natuurlijk meer, dat lijkt me duidelijk. Die pc’s worden verkocht aan de inhabitants van Second Life. Nee niet virtueel. Je krijgt de pc dan opgestuurd! Echte handel dus. 
Op het tweede eiland kom je in een soort park terecht waarin ook wat uitleg staat over Second Life. Wel handig, want ik ben er nog niet zo bedreven in. Ik gelijk ook even mijn ‘appearance’ aangepast. Op die borden in dat park wordt uitgelegd hoe je dat kunt doen. Training on the job dus smile_regular Wel gaaf om daar even rond te lopen.
Op het derde eiland staat het hoofdkantoor van Dell. Je kunt daar ook naar binnen maar kwam daar nog niet veel mensen tegen.

Screencast
En om nu zelf te zien hoe het er in Second Life uit ziet heb ik onderstaande screencast even opgenomen van mijn rondwandeling over de Dell Islands.

Link naar de video in YouTube
Link naar de video ipod file voor download (m4v, 12 mb, 5:07 min)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This