Select Page

ActiveCollab op mijn Dreamhost server

One-click installation
Gisteren heb ik een one-click install gedaan op mijn Dreamhost server. Dus daar waar ook de blog op draait. Ik wilde eens naar een open source project managementtool kijken. En ActiveCollab is dat. De installatie was een fluitje van een cent. Met een paar drukken op de knop had ik de omgeving op de server. Na de installatie kreeg ik keurig vanuit de installatierobot een mailtje met verdere uitleg. Wat gegevens invullen in ActiveCollab die in dat mailtje stonden en de hele bubs werkte!

ActiveCollab
ActtveCollab is handig in het gebruik merk ik. En het mooie is dus dat het via internet benaderbaar is en dus dat je projectmembers er ook in kunnen werken. Je kunt projecten aanmaken, clients met members, milestones, task lists, messages en documenten uploaden. Uiteraard kun je daar verbanden tussen leggen. In je opstartscherm zie je altijd de laatste activiteiten die verricht zijn in de projecttool en in de kantlijn zie je belangrijke gegevens en statussen. De opmaak lijkt eigenlijk wel een beetje op een blog.
Je moet er geen ontzettend ingewikkelde en uitgebreide zaken in verwachten, want dat zit er niet in. Het is gewoon recht-toe-recht-aan. Een soort KISS tool dus. Lekker simpel, geen toeters en bellen. Je kunt het wel vergelijken met Basecamp, maar daar moet je voor betalen.

Reviews
Neville Hobson installeerde het al eens en beschreef zijn ervaringen. Techncrunch schreef er een review over, net zoals elifoner, die er ook een screencast van heeft gemaakt zodat je het in werking kunt zien.

Nieuwe versies
En de nieuwe versie (0.7) komt er aan! Daarin zitten iCalendar support, RSS, API support. De features van versie 1.0 zijn ook al op een rijtje gezet. Kortom: ik krijg hier een goed gevoel bij na het wat rondneuzen gisteren

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

1 Comment

  1. Tibor

    Wow! Dat ik dat niet eerder heb ontdekt. Bedankt voor de tip!

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This