Select Page

Video Podcast Schitterend Organiseren: Geluk – Maurits Bruel

Een probeersel. Dit is een video podcast waarbij je 3 mogelijkheden hebt. Als je op de playknop klikt in het scherm dan wordt de Windows Media file afgespeeld in het venster. Als je op de mp3 optie klikt hoor je de audio (speciaal dus voor mensen waarvoor de video te zwaar is) als je die tenminste af kunt spelen. Anders wordt ie gedownload en als je op de ipod optie kiest download je het bestand voor je iPod video.
Ik ben enthousiast over deze mogelijkheden. Ik heb het gemaakt met de splinternieuwe versie van Camtasia Studio 4 die ik al een weekje in mijn bezit heb.
Heel nieuwsgierig ben ik wat nu mijn webfeed doet. Welke bijlage komt er in de feed. Is dat de mp3 of de ipod versie. Of geen van beide. Ik hoop de ipod versie, want dan kan dus nu tegelijkertijd hier een afspeelbare versie aanbieden met een bijlage in de webfeed voor de ipod video.
Overigens is deze video podcast gemaakt door de slides van Maurits Bruel te combineren in Camtasia met de audio die ik van mijn video heb gehaald.
Hoezo mix&match? 😉

PLAY VIDEO PODCAST

Presentation: Geluk by Maurits Bruel (www.geluksfabriek.nl)


Congres Schitterend Organiseren

iPod Video, 31,12 MB
MP3 Audio, 14,42 MB

Update: he jammer. Ik kan geen html hier in deze posting zetten. Vandaar een link onder play knop om de video podcast af te kunnen spelen.
Als iemand een idee heeft hoe dat moet dan hoor ik het graag.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

3 Comments

 1. Pieter Overbeeke

  De links naar de media bestanden zijn niet juist 🙁
  => Not Found
  The requested URL /my_weblog/2006/10/maurits_bruel_media/maurits_bruel.mp3 was not found on this server.
  Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

  Antwoord
 2. Pierre

  Lekker ben jij. Zie ik in de screencasts van Techsmith al steeds verwijzingen naar versie 4 voorbij komen, terwijl wij gewone gebruikers het met versie 3.1.2 moeten doen, heb jij hem als speciale klant hem al in huis.
  Ik heb ook hier problemen met de windows media player-plugin (ik moet toch die instructies maar eens heel precies volgen), maar ook in IE start hij niet automatisch en moet ik dus 2 keer klikken om de video te laten starten (één keer op de afbeelding en daarna nog één keer op de speler). De download-opties vind ik mooi vormgegeven, maar ik zou daar dan ook de WMV-versie bijzetten.

  Antwoord
 3. Hans Mestrum

  @pieter: thx. Ik waardeer je feedback!
  Ja dit is een beetje een problematisch posting geworden 😉
  Is ondertussen aangepast. Ik zag in mijn preview van mijn posting dat mooie plaatje als je nu op play klikt. Maar in de posting zelf zie je het niet. Jammer. Nog eens naar kijken.
  @pierre: ik ben geen speciale klant hoor. Heb alleen als lid van advisory board (ben jij toch ook?) een beta gekregen.
  Ik moet inderdaad ook 2x klikken. Zal dat eens doorgeven. Misschien een bug. De optie om wmv erbij te zetten kan niet. Ik kan er 2 kiezen en wat je nu ziet is de wmv die binnenkomt in een flashscherm met de mp3 en ipod versie. Camtasia doet dit dus zelf.
  Overigens gaat het produceren aanzienlijk sneller en is het mooie dat je een preview kunt draaien van diverse mogelijkheden en dan kunt kijken oe groot die files worden en hoe lang de productie gaat duren.
  Ook handig is de mogelijkheid om gelijk de audio in mp3 van een video te strippen.
  Jammer vind ik dat ik dus de html code niet in de posting kan plakken zodat dat scherm hier in de posting te zien zou zijn.
  Nog maar eens naar kijken.
  Maar goed. Wel leuk experiment: audio van de video, plaatjes van de sheets en dan 3 versies vanuit camtasia.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This