Select Page

Schitterend Organiseren: video Prof. Wessel Ganzevoort

 

In deze presentatie hoor je prof. Wessel Ganzevoort aan het woord tijdens het congers Schitterend Organiseren. Hij gaat in op de kenmerken van schitterende organisaties, legt uit waarom we er eigenlijk zo weinig van bakken en wat je moet doen om een dergelijke organisatie te worden. Ik heb de samenvatting al eerder gepost. Overigens hoor je hem ook aan het woord in de video met talkshow De Keuze (ook als podcast). Het gaat er volgens hem vooral om dat organisaties hun zin kennen. Waarom zijn ze er? Als ze die kennen en er naar handelen of liever als de zin door hun aderen stroomt dan deugen ze. Dan kloppen ze.
In het boek Schitterend Organiseren legt hij uit dat het gaat om purpose (zin), principles (concrete leefregels) en competences (strategische potentie binnenin). Deze 3 elementen samen bepalen de essentie van een organisatie. En de essentie is een leidraad voor vernieuwingen en veranderingen.
In de organisatie als beweging staan de medewerkers niet centraal, nee, de medewerkers zijn de organisatie.
Deze video is echt een aanrader.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This