Nieuwe functionaliteit in LiveWriter

Update
Ik heb net even de nieuwe update van LiveWriter geïnstalleerd. En daar zitten toch wel een aantal nieuwe features in die me aanspreken. Vooral de mogelijkheid om tags voor diverse taggingservices in te voeren is handig. Zo kun je dat doen voor Technorati, del.icio.us, Flickr, 43Things, IceRocket, Buzznet en LiveJournal. Je hoeft dan maar de tag in te voeren en LiveWriter maakt er de juiste code van.
Voor Technorati doe ik dat anders. Ik vul nl. de keywords in. Die worden nl. door MovableType automatisch naar Technorati tags vertaald.
Ook een goede toevoeging is het feit dat ik nu weer het titelveld kan gebruiken onder links. De oplettende lezer heeft gemerkt dat wanneer je met de muis over een link ging, je geen uitleg meer kreeg over die link. Terwijl ik dat eerst wel gebruikte. Dat was dus een tekortkoming van LiveWriter die nu is opgelost.

Plugins
Daarnaast heb ik een aantal plugins geïnstalleerd:
– insert Flickr image
– insert code
– insert Space emoticons
– insert table
– insert link to a webpage
Allemaal handige tooltjes.

Probleempjes
Ook het draft posten heb ik nu opgelost. Die mogelijkheid hebben ze nl. standaard uit staan. Maar door nu mijn MovableType API te koppelen aan LiveWriter kan dat toch. Handig! Ik moest eerst bij draft postings als een gek naar mijn blogtool om het op draft te zetten. Daarom ging ik weer steeds vaker in mijn blogtool werken.
Het laatste waar ik nog mee zit is het uploaden van de plaatjes. De link die meegegeven wordt klopt niet. Er staat een / te weinig in de url, namelijk die voor het pad van het plaatje. Die moet je handmatig toevoegen na publicatie. Lastig! Ik weet niet of dat nu opgelost is. Ik kom het ook nergens tegen als optie om in te kunnen stellen.
Heeft iemand daar ervaring mee? Misschien moet ik de slash gewoon opnemen in de url van mijn blog?
Nu nog een handige manier om mijn eigen tags toe te kunnen voegen en LiveWriter wordt mijn blogtool. 

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

2 Comments

 1. Dan Kamminga

  Had je ook nog een nederlandse spell checker gevonden? Dat is eigenlijk nog mijn enige bezwaar om over te stappen.

  Antwoord
 2. Hans Mestrum

  Ha Dan, nee nog niet gezien. Is een nadeel ja. Ander minpunt is dat gedoe met plaatjes. Hij maakt een url waar hij het plaatje bewaard aan zonder / en dan is de verwijzing dus niet correct. Moet je met de hand bijwerken.
  Verder ben ik er wel tevreden over.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This