Select Page

Marketingdirecteur snapt nieuwe media niet

Wow. Dat liegt er niet om. Maar de coverstory op ManagersOnline heeft toch echt deze titel. Daarin wordt een onderzoek aangehaald van Porter Novelli. De conclusie van dat onderzoek onder 50 communicatiemanagers is:

Blogs winnen aan belang en invloed. Dat wordt algemeen door de communicatiemanagers van grote organisaties onderkend. Bijna iedereen ziet ook de potentiële impact die blogs kunnen hebben op hun organisatie. Toch is lang nog niet iedere communicatiemanager actief bezig met
weblogs. Concreet beleid ten aanzien van zowel de monitoring van blogs als het zelf pro-actief inzetten van webblogs als corporate communicatieinstrument ontbreekt nog in de meeste gevallen.
De praktijk maakt duidelijk dat er honger is naar kennis en ervaring en dat blogging een van de belangrijke aandachtspunten is voor de communicatiepraktijk van de communicatiemanagers.


De titel van het persbericht van Porter Novelli zelf is wat genuanceerder:
Blogs topprioriteit voor communicatiemanagers grote ondernemingen

Maar goed, de boodschap blijft helder. Er is weinig of geen beleid op het gebied van weblogs als communicatieinstrument, laat staan dat men er actief mee bezig is. Ja ik hoor dit nog heel veel. En niet alleen bij communicatiemanagers.

Download het rapport van het onderzoek. (pdf)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This