Google Docs: Real Time Editing – Writing On-Line

Hmmm, daar had ik nog neit bij stil gestaan. Google Docs als online, realtime collaboration tool. Elliot Massie heeft het uitgeprobeerd. Niet als experiment, maar gewoon in een werksituatie. Lees zijn verslagje maar eens hieronder.

“I had a most unusual writing experience yesterday: writing and editing an article in realtime, with an editor 3,000 miles away, online using Google Documents. Here is the details of this interesting experiment:

* I was writing a short article for a colleague located in England.
* They had to fit the article into a tight space (700 words) and wanted to look over my shoulder as I wrote it. * Sitting in my morning coffee shop stop, I fired up Google Documents, which has a new web based word processor and collaborator.
* I created a document and gave my colleague sharing and editing rights.
* They logged in from London and the process began.
* As I typed, they could chat with me in the box to the right. A few times they added or edited some words as I typed, with changes appearing on both of our screens.
* It was a wild ride. Different and a bit strange. Yet, the document got developed in under 30 minutes with both of our full satisfaction.”

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

2 Comments

 1. Gerard Dummer

  Dag Hans,
  Ik heb geprobeerd ook te werken met Google Docs. Maar bij het eerste bestand dat ik uploadde (2 MB) ging het al mis. De melding kwam dat bestanden tot 500 kb geupload konden worden. Dus ik ben nog niet heel enthousiast erover. Wel over het idee natuurlijk maar nog niet over de uitwerking. Dat geldt ook voor de spreadsheets. De laatste keer dat ik die wilde gebruiken ondersteunde het nog geen grafieken. Misschien dat over een tijdje dit wel mogelijk is.

  Antwoord
 2. Hans Mestrum

  @gerard: En de samenwerkingsmogelijkheid zoals hierboven beschreven. Heb je dat al eens uitgeprobeerd?

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This