Co-Creation: (g)een inhoudsloze hype

Co-creation: de term
Vanwege de veelbesprokenheid is ‘co-creation’ inmiddels een term met een behoorlijke lading. Juist in zulke gevallen wil de nodige objectiviteit nog wel eens verloren gaan.
In dit afstudeeronderzoek (pdf), opgezet en uitgevoerd door Wouter Swenneker wordt co-creation onder de loep genomen. De spil van dit explorerend onderzoek om naar de achtergrond en eventuele toekomst van co-creation te kijken, wakend voor een hiaat in de theorievorming.

Co-creation: de consumens
Interessant om te lezen is vanuit welk soort consument behoefte is aan co-creation. Is passief consumeren ten dode opgeschreven? Hier komt een groot stuk psychologie aan te pas, waarbij de consument ten eerste als mens wordt beschouwd (in het stuk ook wel ‘consumens’ genoemd). De experience economy is daarbij een mooi uitgangspunt, van waaruit wordt toegewerkt naar een toespitsing op co-creation.

Co-creation: veldonderzoek naar de inhoud
Toch is niet iedereen overtuigd van de kracht van co-creation. Op (internationale) fora is grote verdeeldheid te bespeuren. Met dit gegeven is een veldonderzoek opgezet, waarin wordt gekeken naar de mate van overeenkomstige visie op de inhoud van co-creation, onder Nederlandse professionals.

Vanuit een wetenschappelijke benadering sijpelt Wouter’s persoonlijke visie op co-creation door het papier. Mede dankzij dit onderzoek heeft Wouter succesvol de opleiding Communicatie Management op de Hogeschool voor Economische Studies (Amsterdam) verlaten.

Wouter succes met je verdere loopbaan en bedankt voor je inzichten!

Scriptie downloaden (pdf)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This