Taglinks en tagcloud aangepast

Ik heb mijn url-links naar de tags wat fraaier gemaakt. Wat je daarvoor moet doen is een paar regeltjes opnemen in je .htaccess file:

RewriteEngine on
RewriteRule tag/(.+) /mt/mt-search.cgi?tag=$1&blog_id=30

Dan wordt een link zoals deze: http://example.com/mt/mt-search.cgi?tag=politics&blog_id=1 mooier, nl. http://example.com/tag/politics

Ik vond dit overigens op de MovableType blog
Je kunt dan bijvoorbeeld “/tag/<$MTTagName encode_url="1"$ gebruiken in plaats van de TagSearchLink. Ik heb dat nu toegepast op de tagcloud, onder mijn postings en de taglist die je krijgt als je zoekt op een tag.
Nu nog uitzoeken hoe ik de url in het venster in de browser kan aanpassen zodat die ook zoeits weergeeft als: http://www.hansonexperience.com/my_weblog/tag/weblogs. Daar ben ik nog niet uit.
De tags worden al wel keurig door Google gevonden. Kijk maar eens naar de tag Commodore. Je ziet daar ook al de goede url staan, maar als je er op klikt, krijg je dus weer die andere riedel die ik niet mooi vindt.

Iemand een idee?

Verder heb ik mijn tagcloud die je rechts ziet, wat ingekort. Dat kan heel simpel door slechts één regeltje aan je css file toe te voegen, nl. display: none achter bijvoorbeeld het laatste regeltje dat de lettergroottes aangeeft van je tagcloud. Het staat op de weblog van Steffano Cazanni: Telecoms: Italy uitgelegd.
Ik vond de tagcloud wel erg lang worden en om nu elke tag waar slechs 1 bericht van is te laten zien in de tagcloud is wat overdreven. Als een tag meer gebruikt wordt, komt ie alsnog automisch in die lijst.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This