Select Page

Performance van MovableType nu geweldig!

Smart Rebuild
Kijk dat is nu een plugin waar ik iets aan heb: Smart Rebuild. Ik had al het een en ander geoptimaliseerd hier in MovableType (en dat is eigenlijk ook gelijk het voordeel van MovableType als blogplatform boven TypePad), maar het reageren verliep nog heel traag. Dat ligt aan de manier waarop MT de zaak opbouwt. Als je een reactie plaatst moeten nl. allerlei indexen opnieuw gegenereerd worden. En als je dan zoveel categorieën hebt en postings zoals ik, dan duurt het een hele tijd voordat het systeem vrijgegeven wordt. Natuurlijk moet dat karwei van bouwen wel gebeuren, maar waarom moet je daar op wachten? Dat kan toch in de achtergrond. Nou en dat is precies wat deze plugin Smart Rebuild dus doet. Als je nu reageert, of als ik een administratieve taak doe in MT (reacties weggooien, goedkeuren etc.) dan zorgt de plugin ervoor dat dat netjes op de achtergrond gebeurt, zodat je het idee hebt dat het klaar is. Je kunt dus meteen verder.

Installatie
De plugin laat zich simpel installeren, door gewoon een filetje naar de plugin directory te kopiëren. That’s all. Je moet er wel voor zorgen dat je in de mt-config.cgi file LaunchBackgroundTasks 1 hebt staan en je server moet dit proces aan kunnen. Dat kun je testen door dit programmaatje even te runnen: mt-testbg.cgi. Dat staat meestal in je MT directory. Je krijgt dan de melding of je server background tasks aan kan.

Wat gaat allemaal sneller?
– herbouwen van je totale weblog
– herbouwen van de categoriepagina’s
– reageren
– administratieve taken waarbij pagina’s opnieuw gebouwd moeten worden

Ik ben in ieder geval weer een stap verder.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

2 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This