Select Page

Video James Surowiecki: The Wisdom of Crowds

Deze video mag hier niet ontbreken vind ik. The Wisdom of Crowds van James Surowiecki. Kijk onder ‘Verder lezen’ knop voor de video. Ook weer gevonden op de website van Leighbureau. Het gaat over het feit dat een gemiddelde groep samen meer weten over een onderwerp dan iemand die de beste expert is op dat terrein. Hij heeft daar onderzoek naar gedaan. in deze tijd waarin open source en communities steeds belangrijker worden is zijn visie dus erg interessant. Sterker nog hij gelooft dat het succes van Google en bijvoorbeeld Wikipedia door dit fenomeen verklaard kan worden. Een expert stelt zich onvoldoende open op voor nieuwe informatie dan een groep. 
Martijn Aslander heeft het in dit verband ook nog over de opkomst van de amapro (of de pro-ams of de prosumer) en verwijst naar een artikel van Luigi Canali De Rossi over dit onderwerp.
Interessante content!About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

1 Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This