Video James Surowiecki: The Wisdom of Crowds

Deze video mag hier niet ontbreken vind ik. The Wisdom of Crowds van James Surowiecki. Kijk onder ‘Verder lezen’ knop voor de video. Ook weer gevonden op de website van Leighbureau. Het gaat over het feit dat een gemiddelde groep samen meer weten over een onderwerp dan iemand die de beste expert is op dat terrein. Hij heeft daar onderzoek naar gedaan. in deze tijd waarin open source en communities steeds belangrijker worden is zijn visie dus erg interessant. Sterker nog hij gelooft dat het succes van Google en bijvoorbeeld Wikipedia door dit fenomeen verklaard kan worden. Een expert stelt zich onvoldoende open op voor nieuwe informatie dan een groep. 
Martijn Aslander heeft het in dit verband ook nog over de opkomst van de amapro (of de pro-ams of de prosumer) en verwijst naar een artikel van Luigi Canali De Rossi over dit onderwerp.
Interessante content!About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This