Select Page

Weeknummers in MovableType

Ik ben al flink op weg met de migratie van de content van mijn TypePad blogs naar MovableType. Deze weblog is over, mijn screencasting blog en presentatieblog ook en de context is ook bijna klaar.
Gisteren wat zitten stoeien met weeknummers in de archieven. Ik heb nl. weekarchieven aan staan in TP en dus zijn die ook door Google geindexeerd. Zou dus mooi zijn als ik die ook in MT zou hebben. Maar dat was wat lastig. De syntax van de weekarchieven hier (jjjj/weekXX) bleek niet te werken in MT. Gelukkig kreeg ik via Maarten van SixApart een plugin voor weeknummers. Na wat heen en weer gemaild te hebben hadden we ook de juiste syntax in Perl te pakken.
Toen bleek dat die plugin het jaar begint met week0. Tja dan zit je er dus continu een week naast en kloppen de archieven niet met wat geindexeerd is in de zoekmachines. Maar ook daar had Maarten een oplossing voor. Het woy++ bleek niet te werken, maar woy+1 wel. Dus gelukkig staan nu de archieven in MT ook goed.
Blijft nog over een akkefietje met het begin van de week. MT laat de week op zondag beginnen, terwijl dat maandag is in TP. Daar is wel een hack voor , maar ik weet niet of ik die ga implementeren. Volgens mij heb ik ‘s zondag niet zoveel geblogd (want die zit nu natuurlijk in de verkeerde week).
Al met al leer ik MT zo steeds beter kennen.
O ja, de plugin is niet vrij verkrijgbaar, maar wel via SixApart.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This