Select Page

Weeknummers in MovableType

Ik ben al flink op weg met de migratie van de content van mijn TypePad blogs naar MovableType. Deze weblog is over, mijn screencasting blog en presentatieblog ook en de context is ook bijna klaar.
Gisteren wat zitten stoeien met weeknummers in de archieven. Ik heb nl. weekarchieven aan staan in TP en dus zijn die ook door Google geindexeerd. Zou dus mooi zijn als ik die ook in MT zou hebben. Maar dat was wat lastig. De syntax van de weekarchieven hier (jjjj/weekXX) bleek niet te werken in MT. Gelukkig kreeg ik via Maarten van SixApart een plugin voor weeknummers. Na wat heen en weer gemaild te hebben hadden we ook de juiste syntax in Perl te pakken.
Toen bleek dat die plugin het jaar begint met week0. Tja dan zit je er dus continu een week naast en kloppen de archieven niet met wat geindexeerd is in de zoekmachines. Maar ook daar had Maarten een oplossing voor. Het woy++ bleek niet te werken, maar woy+1 wel. Dus gelukkig staan nu de archieven in MT ook goed.
Blijft nog over een akkefietje met het begin van de week. MT laat de week op zondag beginnen, terwijl dat maandag is in TP. Daar is wel een hack voor , maar ik weet niet of ik die ga implementeren. Volgens mij heb ik ‘s zondag niet zoveel geblogd (want die zit nu natuurlijk in de verkeerde week).
Al met al leer ik MT zo steeds beter kennen.
O ja, de plugin is niet vrij verkrijgbaar, maar wel via SixApart.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This